Tip pre Mozilla Corporation (?)

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox

Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod Adrique » 02.06.2009 15:23

Všimol som si, že úvodná prednastavená stránka FF - vyhľadávanie Google, ako aj vyhľadávanie cez Google cez vyhľadávacie okienko FF zobrazuje "globálne" výsledky - t.j. odlišné, ako keď sa hľadá priamo z manuálne spustenej stránky Google, ktoré vyhľadáva "lokálne" (a možno aj "národne" :-D).

Pre lokálnych inzerentov cez AdWords by bolo zrejme zaujímavejšie, ak by sa zobrazovali lokálne výsledky vyhľadávania a ich inzeráty by boli viac na očiach. A myslím, že by to bolo veľmi prínosné aj pre bežných používateľov internetu, keďže sa môžu skôr doklikať k výsledku v lokálnej reči. Vzhľadom na to, že FF už má celkom slušné postavenie na trhu internetových prehliadočov, zrejme by to stálo za úvahu...najmä keď má FF a teda aj Mozilla Corporation také dobré vzťahy s Google a nemalé prostriedky na vývoj a propagáciu FF idú z tohto "spojenia".

Napr. vyhľadávací plug-in Google do MSIE8 vyhľadáva "lokálne", t.j. tak, ako keby som hľadal cez google.sk

Nevedel som v rýchlosti, na aké fórum toto zavesiť, tak som to najprv "capol" sem... :-)
Adrique
návštevník
návštevník
 
Príspevky: 61
Založený: 28.06.2007 10:04

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod wladow » 02.06.2009 19:37

Ono to tak funguje, ak máš slovenskú verziu, alebo aspoň nastavený slovenský jazyk pre webový obsah (Možnosti -> Obsah -> Jazyky -> Slovenčina na prvé miesto). Ak nemáš slovenskú verziu resp. nemáš nastavený jazyk pre obsah, prehliadač nemá odkiaľ vedieť, aký preferuješ jazyk.
:ilovefirefox:
Obrázok používateľa
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
 
Príspevky: 1421
Založený: 02.10.2005 20:22
Bydlisko:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod Adrique » 02.06.2009 22:10

Slovenčina je "z fabriky" nastavená ako prvá v poradí. FF3.5b4
Adrique
návštevník
návštevník
 
Príspevky: 61
Založený: 28.06.2007 10:04

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod wladow » 03.06.2009 10:24

A nehľadá cez google.sk? Vyskúšaj aj čistý profil (ako na to).
:ilovefirefox:
Obrázok používateľa
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
 
Príspevky: 1421
Založený: 02.10.2005 20:22
Bydlisko:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod Max » 03.06.2009 13:48

no aj ja som si všimol že to políčko na rýchle hľadanie ide automaticky na globálne hľadanie a neuprednostňuje lokálne weby ako keď idem normálne cez google.sk
Max
návštevník
návštevník
 
Príspevky: 56
Založený: 26.10.2007 18:08

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod Max » 03.06.2009 13:55

Nejde editovať príspevky tak musím napísať ďalší.

Vidno to napríklad keď do políčka pre rýchle hľadanie napíšem Futurama tak prvé výsledky sú weby po anglicky ale keď idem cez google.sk tak prvý výsledok je hneď futurama.sk čo je pre našinca podstatný rozdiel keď hľadá niečo po slovensky/česky (čo je podľa mňa vždy primárne).

Napadlo ma ručne editovať vyhľadávací modul vo FF ale nenašiel som ho medzi ostatnými.

PS: mám slovenský FF a nastavenú prioritu pre slovenčinu
Max
návštevník
návštevník
 
Príspevky: 56
Založený: 26.10.2007 18:08

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod wladow » 03.06.2009 19:08

Práve som odskúšal vyhľadať termín Futurama v nočných zostaveniach Firefox 3.5pre a Firefox 3.6a1pre (oba sk) a presmerovalo ma na google.sk a prvý výsledok bol Futurama.sk.

U vás je to zaujímavé správanie, bohužiaľ ma nenapadá, čo ho môže spôsobovať. Ešte raz odporučím vyskúšať čistý profil, ak to v ňom pôjde správne, tak to môže spôsobovať nejaké rozšírenie. Inak neviem.

Predinštalované vyhľadávacie moduly sú v priečinku <cesta k Firefoxu>/searchplugins, ak si ich ale upravíte, pri každej aktualizácii ich vráti na pôvodné.
:ilovefirefox:
Obrázok používateľa
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
 
Príspevky: 1421
Založený: 02.10.2005 20:22
Bydlisko:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod Max » 03.06.2009 19:34

Skúsil som čistý profil a tam to nerobí.

Ani mňa nenapadá prečo to robí ale skúsim povypínať rozšírenia.
Max
návštevník
návštevník
 
Príspevky: 56
Založený: 26.10.2007 18:08

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Odoslaťod Max » 03.06.2009 19:53

Vypol som všetky rozšírenia a aj tak to nejde.
Max
návštevník
návštevník
 
Príspevky: 56
Založený: 26.10.2007 18:08


Naspäť na Firefox

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.