Návrhy na vytvorenie rozšírení

Rozšírenia a témy vzhľadu vyvíjané komunitou okolo Mozilla.sk
Užívateľov profilový obrázok
branor
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 539
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:28
Bydlisko: EU-SR-TN(BA)
Kontaktovať užívateľa:

Návrhy na vytvorenie rozšírení

Príspevok od užívateľa branor » 30. Marca 2006, 00:28

Táto téma je určená všetkým, ktorí chcú vytvoriť rozšírenie a hľadajú inšpiráciu. Ak ste používateľ a chýba vám nejaká nová funkcia, ktorá zatiaľ v rozšíreniach nie je, napíšte sem prosím svoju predstavu.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 30. Marca 2006, 00:54

Prvé dva tipy, čo by ma potešilo:

1. Odstraňovač popisu zo záložiek
Na ikony záložiek existuje rozšírenie Delete Bookmark Icons:
http://www.mozilla.sk/rozsirenia/delete-bookmark-icons
Mne by sa zišlo niečo podobné, ale aby to dokázalo odstrániť naraz popis zo všetkých záložiek, ktoré ho majú svojich vlastnostiach. Stačil by jeden príkaz v ponuke Správcu rozšírení (Odstrániť popisy zo všetkých záložiek).
Keď totiž pridávam novú záložku, mám možnosť len zvoliť jej názov a do ktorého priečinka záložiek sa má uložiť. Ale popis si uloží samé, ani to nemám možnosť ovplyvniť. Pri vyexportovaní záložiek je ten popis zobrazený pri záložke, čo mi vadí. Ale hlavne narastá tým veľkosť súboru bookmarks.html.

2. Kurz slovenskej koruny voči cudzej mene

Existuje pár rozšírení (Currency Toolbar alebo tak nejako), samozrejme neobsahujú SKK. Stačil by pritom len kurz voči USD, Euro, GBP. Zobraziť ho napríklad niekde v stavovom riadku. Samozrejme sa musí odniekiaľ ten kurz načítať. Existuje rozšírenie Exch:
http://www.mozilla.sk/rozsirenia/exch
To je ale konvertor meny, musí sa zadávať suma a hlavne musí byť v bočnom paneli (zavadzia). Ale možno by sa dal využiť na inšpiráciu, odkiaľ brať kurzy (z Yahoo Finance).
Toto rozšírenie by bola len dočasná záležitosť, na zhruba 2-3 roky, kým nebude u nás zavedené Euro.
admin SME.sk

codik
Slovak Extensions Developer
Slovak Extensions Developer
Príspevky: 238
Dátum registrácie: 2. Decembra 2005, 18:05
Bydlisko: Malacky, Slovenská republika
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa codik » 11. Apríla 2006, 18:20

SlovakSoft napísal:2. Kurz slovenskej koruny voči cudzej mene
Stacilo by nieco take, ako je na obrazku? Pracujem na tom uz asi tyzden, lebo nemam vela casu (obhajujem SOC na krajskom kole), ale myslim, ze onedlho by to mohlo byt publikovatelne, ak mas zaujem. Je tam moznost zmenit v nastaveniach, ktore z dostupnych kurzov chces zobrazit.
Prílohy
aktlist.PNG
Kurzový lístok NBS
aktlist.PNG (2.52 KiB) 14035 zobrazení
Marek Hám
Firefox/16.0.2 @ Windows 7

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 11. Apríla 2006, 18:32

Paráda... ukazuje to kurzy pri ukázaní myšou na ikonu v stavovom riadku? Ideálne by bolo, ak by som mohol vidieť kurz Valuta nákup a Valuta predaj (tie dve konkrétne ma zaujímajú) a najideálnejšie by bolo, ak by to išlo zvoliť, z ktorej banky - napríklad mňa zaujíma VÚB. Ale aj takto ako to je teraz je to pokrok.
Aby to bolo pre všetkých, malo by sa dať zvoliť, ktoré kurzy a z ktorej banky. Ale neviem ako berieš kurzy, či sa dá aj z iných bánk.
admin SME.sk

codik
Slovak Extensions Developer
Slovak Extensions Developer
Príspevky: 238
Dátum registrácie: 2. Decembra 2005, 18:05
Bydlisko: Malacky, Slovenská republika
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa codik » 11. Apríla 2006, 18:36

SlovakSoft napísal:Paráda... ukazuje to kurzy pri ukázaní myšou na ikonu v stavovom riadku? Ideálne by bolo, ak by som mohol vidieť kurz Valuta nákup a Valuta predaj (tie dve konkrétne ma zaujímajú) a najideálnejšie by bolo, ak by to išlo zvoliť, z ktorej banky - napríklad mňa zaujíma VÚB. Ale aj takto ako to je teraz je to pokrok.
Aby to bolo pre všetkých, malo by sa dať zvoliť, ktoré kurzy a z ktorej banky. Ale neviem ako berieš kurzy, či sa dá aj z iných bánk.
Zatial beriem kurzy iba z NBS cez XML subor, ktory poskytuje, pozriem aj ine banky a rozhodnem sa co dalej. Zatial vsak budes musiet vystacit iba s NBS. Este vymyslam ikonku, pretoze na stavovom riadku je prazdne miesto.
Marek Hám
Firefox/16.0.2 @ Windows 7

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 6. Mája 2006, 02:36

1. ja by som privital rozsirenie, ktore prida do firefoxu postrannu listu pre zalozky....
nasiel som ich uz par, ale vsetky boli velmi prapchate vsetkym moznym... ja by sy som bral taku jednoduchu, nieco v style, ako je normalna lista pre zalozky lenze na lavej/pravej strane okna...

2. dalej by som privital nieco na odmedzenie downlaodu vo firefoxe - teda nie v celom pc, ale len tahanie cez ff...

Užívateľov profilový obrázok
gianny111
profesionál
profesionál
Príspevky: 362
Dátum registrácie: 3. Decembra 2005, 15:26
Bydlisko: Sp. Nová Ves / Nové Mesto n. V.
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gianny111 » 6. Mája 2006, 08:59

Obmedzenie dowloadu vo FF? Mozno by stacilo presmerovat vsetky downloady na externy download manager. Alebo to bolo myslene tak, ze proste zakazat downloady???
Kto o sebe tvrdí že je objektívny, práve ním prestal byť.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 6. Mája 2006, 09:30

Anonymous napísal:ja by som privital rozsirenie, ktore prida do firefoxu postrannu listu pre zalozky
A normálne bez rozšírenia Zobraziť > Bočný panel > Záložky ti nevyhovuje?
admin SME.sk

codik
Slovak Extensions Developer
Slovak Extensions Developer
Príspevky: 238
Dátum registrácie: 2. Decembra 2005, 18:05
Bydlisko: Malacky, Slovenská republika
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa codik » 6. Mája 2006, 10:00

2 SlovakSoft: Po prekonani zdravotnych problemov som sa znova pustil do vyvoja rozsirenia na zobrazenie kurzoveho listka. Vyskytol sa ale mensi problem. Nase banky neposkytuju kurzy vo formate XML ani inom podobnom (skusal som VUB, Tatra banka) a preto musim pracne prechadzat cely zdrojovy kod a hladat tabulku s kurzami. Toto riesenie je nevyhovujuce, pretoze pre kazdu banku treba napisat zvlast JavaScript ( => zvysenie velkosti rozsirenia) a navyse, ak sa zmeni zdrojovy kod stranky banky, tak treba aktualizovat rozsirenie ( => zbytocna praca naviac). Pripravujem list bankam aj s ponuknutym riesenim a potom ti dam vediet. Zatial vsak mozem pracovat iba s NBS. Zaver:
Banky poskytuju pohodlie klientom, ale nie programatorom. :(
Marek Hám
Firefox/16.0.2 @ Windows 7

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 6. Mája 2006, 10:07

V každom prípade si veľmi tvoje úsilie cením, ale nepreháňaj ho. Zdravie je len jedno a vonku je už pekne.
Podľa vzoru Yahoo Finance, nemusí to byť z nejakej konkrétnej banky - nie je na Slovensku nejaký finančný server, z ktorého by to išlo brať?
admin SME.sk

codik
Slovak Extensions Developer
Slovak Extensions Developer
Príspevky: 238
Dátum registrácie: 2. Decembra 2005, 18:05
Bydlisko: Malacky, Slovenská republika
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa codik » 6. Mája 2006, 11:23

Pohladam a potom dam vediet. Ale v kazdom pripade, je skoda, ze banky neposkytuju kurzove listky v alternativnych formatoch.

BTW: Za zdravotny stav nemohla praca, ale dakujem :)
Marek Hám
Firefox/16.0.2 @ Windows 7

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 6. Mája 2006, 14:53

gianny111 napísal:Obmedzenie dowloadu vo FF? Mozno by stacilo presmerovat vsetky downloady na externy download manager. Alebo to bolo myslene tak, ze proste zakazat downloady???
ked napriklad stahujem cez externy DM a chcem tahat aj cez ff, tak v externom dam ze neobmedzene, ibaze ak dam tahat aj cez ff, tak ten ma vyssiu prioritu (neviem preco) a ten externy ide pomaly..
teda ja by som bral rozsirenie, tkore by obmedzilo max download pre ff z neobmedzeneho napr na 10kb/s...

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 6. Mája 2006, 14:55

SlovakSoft napísal:
Anonymous napísal:ja by som privital rozsirenie, ktore prida do firefoxu postrannu listu pre zalozky
A normálne bez rozšírenia Zobraziť > Bočný panel > Záložky ti nevyhovuje?
to je velmy neprehladne.. ja by som chcel tenku listu s ikoncou a nazvom stranky...

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 6. Mája 2006, 14:58

Myslíš takto ako mám panel záložiek, ale na boku?
Pozri obrázok v tejto téme:
http://forum.mozilla.sk/viewtopic.php?t=666
admin SME.sk

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 9. Mája 2006, 00:01

SlovakSoft napísal:Myslíš takto ako mám panel záložiek, ale na boku?
Pozri obrázok v tejto téme:
http://forum.mozilla.sk/viewtopic.php?t=666
ano, presne take, len na boku.... :D

Zamknuté