planovanie trasy na skoda-auto

Čiastočne alebo vôbec nefungujúce stránky v prehliadačoch Mozilla, spolupráca s webdizajnérmi
Napísať odpoveď
mato
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 14. Novembra 2006, 16:34

planovanie trasy na skoda-auto

Príspevok od užívateľa mato » 1. Decembra 2006, 11:50

ked is chcem naplanovat trasu na http://www.skoda-auto.com na ceskej podstranke (http://www.skoda-auto.com/cze/ ), tak zadam odkud a kam a potom hledat trasu a vyhodi mi nejaku chybu /asi pred dvoma mesiacmi mi to este islo/, tak som sa dnes nahneval a skusil to cez nejaky starsi IE - urcite v ronote nemame najnovsi, lebo mame pouzivat mozillu /toto je info o tom, co mam v kompe - Mozilla 1.6
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs-CZ; rv:1.6) Gecko/20040113 /
a hla ziadny problem.

To iste plati aj o FF 1.5.0.8, co mam doma - asi 2 mesiace dozadu to islo, teraz ta ista chyba ako v robote.

tu je ta hlaska
http://www.skoda-auto.com/cze/atlantis. ... -BD86-46E6
-96C6-F8A095B38084%7d&NRORIGINALURL=%2fcze%2f&NRCACHEHINT=Guest

a tu je kopia stranky
Server Error in '/' Application.
The resource cannot be found.
Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

Requested Url: /cze/atlantis.aspx

znamena to ze mam kaslat na celu mozillu aj FF aj netscape a prejst k monopistovi IE od MS ?

Alebo je to nejaka ina blbost ako optimalizacia stranky pre IE ci uz vedoma alebo neumyselna, pretoze toto nie je prva problemova stranka v M alebo FF, ktora v IE ide.

dakujem.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 1. Decembra 2006, 12:06

Potvrdzujem, tá chyba tam je. Odporúčam ostať pri Firefoxe a používať na "IE only" stránky rozšírenie IE Tab.
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 1. Decembra 2006, 12:56

Ešte dodám, že keď som písal ten prvý príspevok a skúšal to cez IE Tab, tak to fungovalo. Teraz som skúšal znova a nemôžem načítať stránku. Takže aj nejaké problémy na serveri.
admin SME.sk

mato
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 14. Novembra 2006, 16:34

Príspevok od užívateľa mato » 1. Decembra 2006, 13:26

dakujem.

skusim doma instalovat a vyskusam aj dalsie problem. stranky.
dam potom vediet sem alebo do samostatnej temy.

akurat v robote mam smolu, tam je mozilla 1.6 a novu instalaciu nam sem asi tak lahko nedaju.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 1. Decembra 2006, 13:43

Čo som pozeral do minulosti, tak IE Tab bol od začiatku kompatibilný s Mozilla Suite 1.7 až 1.8. Možno by sa podarilo potlačenie kontroly kompatibility, ale vyskúšané v Mozille to nemám a dosť o funkčnosti pochybujem. To vážne používajú takmer tri roky starú verziu?!
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
atom
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 19. Novembra 2006, 22:30
Bydlisko: Senec

mozno triafam vedla

Príspevok od užívateľa atom » 1. Decembra 2006, 14:28

A možno zas objavím Ameriku, ale hláška 404 neznamená náhodou, že súbor už na serveri neexistuje??
Skúsil by som sa znova preklikať na požadovanú stránku (ak pristupujete k nej zo záložiek), alebo počkať, či neprerábajú web a nejde o dočasnú chybu.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Re: mozno triafam vedla

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 1. Decembra 2006, 14:36

atom napísal:A možno zas objavím Ameriku, ale hláška 404 neznamená náhodou, že súbor už na serveri neexistuje??
Áno, znamená – v tomto prípade ale toto oznámenie zobrazilo len vo Firefoxe, po prepnutí do prostredia IE a opätovnom kliknutí na Hledat trasu to fungovalo. To znamená, že 404 to dáva len cez Fx.
Príklad:
Zadal som Praha – Beroun. Vo Firefoxe otvorí stránku:
http://www.skoda-auto.com/cze/atlantis. ... 52D4A-BD86
-46E6-96C6-F8A095B38084%7d&NRORIGINALURL=%2fcze%2f&NRCACHEHINT=Guest

To isté som zadal cez IE Tab a otvorilo správne stránku:
http://www.skoda-auto.com/cze/services/ ... eTo=Beroun
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 1. Decembra 2006, 15:10

Teraz ma napadlo, keďže táto stránka funguje aj vo Firefoxe:
http://www.skoda-auto.com/cze/services/ ... eTo=Beroun
Tak použiť na to vyhľadávanie trasy rovno stránku:
http://www.skoda-auto.com/cze/services/ ... efault.htm
Z tej to normálne funguje (uložiť do záložiek). Problém je len z tej úvodnej stránky.
admin SME.sk

mato
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 14. Novembra 2006, 16:34

Príspevok od užívateľa mato » 1. Decembra 2006, 20:48

dobry napad
funguje to takto aj bez ie tabu.
s tou mozillou je to tak, niekde som aj s mojimi znalostami bezneho uzivatela priekopnikom vo vyuzivani pocitacov - aj ked adminy maju vsetko nove, my spravovani nie z ich viny mame vsetko naordinovane z najsamhora.

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladow » 1. Decembra 2006, 23:45

OT: Chlapci, nepíšte tu také dlhé odkazy, rozhadzuje to stránky. Radšej použite syntax [url=http://www.server.sk]text odkazu[/url]. Dík.
:ilovefirefox:

Napísať odpoveď