word-wrap

Čiastočne alebo vôbec nefungujúce stránky v prehliadačoch Mozilla, spolupráca s webdizajnérmi
Napísať odpoveď
Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

word-wrap

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 9. Augusta 2007, 00:56

mate niekto nejake funkcne risenie pre word-wrap: break-word pre firefox??

teda najaku funkcnu nahradu??

co sa tyka funkcie wordwrap() v php, tak ju neviem pouzit, nakolko su v texte aj obrazky, html tagy atd....


dakujem

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladow » 9. Augusta 2007, 01:08

Ono je to výmysel vývojárov IE a nemá to oporu v štandardoch, takže FX (ani žiadny iný prehliadač, pokiaľ mi je známe) to nepodporuje. Jednou z možností je zapnúť scrollbary v prípade, že text pretečie.
Tuším sa plánovalo pridať niečo takéto do CSS3, či to tam naozaj bude, to je vo hviezdach :)
:ilovefirefox:

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 9. Augusta 2007, 02:23

no ide o to, ze na indexe medzi novinkami by scrollbar asi vadil a overflow hidden zase text schova

no tak nepostesim, alebo potesim?? aj opera uz word-wrap dokaze spapat... :D

a co sa tyka css3 tak

http://www.w3.org/TR/css3-text/

tam to uz je...

ale tak ci tak neviem, co mam s tym robit.. :(

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Mazarik » 9. Augusta 2007, 07:49

Skuste to vyriesit podla tohoto http://xulsolutions.blogspot.com/2006/0 ... -your.html
Podla mna by to malo ist. Iba vymenite xul tagy a atributy za html. Malo by to ist, pretoze tag <textbox> je len obaleny <input type="text">
Pomoc pri prevode xul na html hladajte na xulplanet.com

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladow » 9. Augusta 2007, 08:38

caesar1987 napísal:aj opera uz word-wrap dokaze spapat...
No neviem, podľa tohto testu http://www.jakpsatweb.cz/css/priklady/word-wrap.html to dokáže len IE (skúšané na IE7, FX3, Opera 9.23).

K tomu CSS3 - ak bude táto vlastnosť nakoniec vo finálnom CSS3 zahnutá, bude ju samozrejme podporovať aj FX. Na implementáciu tejto vlastnosti už majú vývojári založený aj bug.
:ilovefirefox:

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 9. Augusta 2007, 19:21

tak teda skusim a ked nie, tak budem asi len dufat, ze nech to v ccs3 je a nech co najskor vyjde...

inak preco, ked uz je na to fix, tak ho nepouziju?? nechapem...

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladow » 9. Augusta 2007, 19:43

caesar1987 napísal:inak preco, ked uz je na to fix, tak ho nepouziju?? nechapem...
Ak je to reakcia na to, že majú založený bug, tak sme sa nepochopili. Finálny fix ešte nie je, len vedia: - áno, toto je v drafte css3, bude to zrejme treba implementovať, poďme sa pobaviť ako to má vyzerať, čo presne a za akých podmienok by to malo robiť, skúsme čo to bude robiť, ak to bude takto alebo takto, čo všetko ten kód ovplyvní atď. A keď nastane ten správny čas, budú na implementáciu pripravení...
:ilovefirefox:

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 9. Augusta 2007, 20:45

aha.. tak uz osm to pochopil.. som myslel, ze to bol preklem (fix na bug), ale uz som pochopil.. :)

Napísať odpoveď