www.ypsilonzone.sk

Čiastočne alebo vôbec nefungujúce stránky v prehliadačoch Mozilla, spolupráca s webdizajnérmi
Napísať odpoveď
palo_b
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 19. Marca 2008, 08:16

www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa palo_b » 22. Marca 2008, 15:30

firefox na windows ju zobrazi korektne linuxovy brasko ma problem v hornej casti. ako to ide vam?

palo_b
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 19. Marca 2008, 08:16

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa palo_b » 22. Marca 2008, 15:57

priloha firefox 2.0.0.12 na ubuntu 7.10
Prílohy
Obrazovka-Ypsilon Zone - Mozilla Firefox.jpg
nahlad

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa Mazarik » 22. Marca 2008, 16:41

Skusal som to na oboch systemoch. Nevidim ziadny rozdiel. Pokial myslite to flashove menu, tak to je zalezitost pluginu pre flash, takze s pripadnymi problemami sa obrate na ich podporu.

palo_b
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 19. Marca 2008, 08:16

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa palo_b » 25. Marca 2008, 09:23

ano ide o ten flash. mam adobe flash aj na linuxe tiez a aj tak to zobrazuje inak. poskusam este polaborovat s firefoxom... dik

Užívateľov profilový obrázok
wam]Spider007
profesionál
profesionál
Príspevky: 661
Dátum registrácie: 13. Septembra 2007, 21:36
Bydlisko: Ziar nad Hronom/Bratislava - Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa wam]Spider007 » 25. Marca 2008, 09:45

a instalovali ste ho ako? priamo cez firefox ako plugin alebo ste si stiahli adobe flash a tak instalovali?
Notebook Toshiba Satellite A100 |Intel centrino Core duo 1,7GHz |1 GB RAM |Intel media acceleretor 256 MB RAM|100GB HDD|15,4'' 1280 x 800|Linux Ubuntu 8.04|Firefox & Thunderbird ;)

Don't forget to bring the towel!
btw...Wanna get high? :D

palo_b
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 19. Marca 2008, 08:16

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa palo_b » 29. Marca 2008, 03:13

ne ne neni to ako plugin je to nainstal normalne....
mne v podstate nejde o ten flash ako taky lebo ten funguje. ide mi o to zobrazenie toho co je pod pod tym - to nevidno. a na mozile pod win to ide dobre, vsetko zobrazi. pisal som s chalanom co to robi a tvrdi ze je to ok z jeho strany...

Užívateľov profilový obrázok
wam]Spider007
profesionál
profesionál
Príspevky: 661
Dátum registrácie: 13. Septembra 2007, 21:36
Bydlisko: Ziar nad Hronom/Bratislava - Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa wam]Spider007 » 29. Marca 2008, 12:02

na mojom Ubuntu to vyzera takto...
Prílohy
Obrazovka.jpg
Notebook Toshiba Satellite A100 |Intel centrino Core duo 1,7GHz |1 GB RAM |Intel media acceleretor 256 MB RAM|100GB HDD|15,4'' 1280 x 800|Linux Ubuntu 8.04|Firefox & Thunderbird ;)

Don't forget to bring the towel!
btw...Wanna get high? :D

palo_b
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 19. Marca 2008, 08:16

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa palo_b » 30. Marca 2008, 08:05

ved o to ide. tu je nahlad z windowsackeho firefoxu. nie je dolezity len flash ale aj to co je pod nim...
Prílohy
firefox_win_y.jpg

Užívateľov profilový obrázok
wam]Spider007
profesionál
profesionál
Príspevky: 661
Dátum registrácie: 13. Septembra 2007, 21:36
Bydlisko: Ziar nad Hronom/Bratislava - Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa wam]Spider007 » 30. Marca 2008, 11:54

myslim, ze je to potom problem toho pluginu...
Notebook Toshiba Satellite A100 |Intel centrino Core duo 1,7GHz |1 GB RAM |Intel media acceleretor 256 MB RAM|100GB HDD|15,4'' 1280 x 800|Linux Ubuntu 8.04|Firefox & Thunderbird ;)

Don't forget to bring the towel!
btw...Wanna get high? :D

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa Mazarik » 31. Marca 2008, 06:59

Nastavte spravnu velkost tomu flashu a ratajte s tym, ze jeho velkosti su absolutne. Vsetky pluginy vo Firefoxe maju vzdy vacsi z-index ako zvysok stranky, takze mozu prekryt iny obsah, pokial im urcite zle rozmery.

palo_b
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 19. Marca 2008, 08:16

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa palo_b » 31. Marca 2008, 23:20

velkost flashu je normalna, t.j. presne ako na win. problem bude asi niekde inde... je vobec niekto komu to na linuxe zobrazi normalne? napr tu je report z akcie a na linuxe mas jednoducho smolu lebo nic nevidno... :( http://ypsilonzone.sk/akcie.php

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa Mazarik » 1. Apríla 2008, 07:01

Ako som uz pisal vyssie, flash plugin ma vzdy najvacsi z-index. Tak to je a s tym sa musite zmierit. Preto si nechajte zobrazit velkosti Vami vlozeneho komponentu, napr. vo WDT https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/60 a upravte podla toho stranku. Este si troska rypnem.. ono totiz flash neindexuje google, takze vsetky klucove slova v tom menu sa nezaznamenaju a tym Vasu stranku najde vo vyhladavaci menej ludi, takze Vam doporucujem prepisat to rozbalovacie menu do CSS. Existuje na internete velke mnozstvo kniznic na toto.

luboherko
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 1. Apríla 2008, 17:09

Re: www.ypsilonzone.sk

Príspevok od užívateľa luboherko » 1. Apríla 2008, 17:18

Problem s tymto flashMenu je v tom, ze je nezvycajne tym, ze prekryva cast obsahu pod nim.. prve riesenie bolo, ze pri hoveri nad menu, sa zmeni jeho z-index tak, ze sa dostane NAD ten obsah co je nizsie, aby bolo vidiet menu ktore sa vysunie, a potom na mouseout event nastavit spustenie skriptu, ktory ho da potom spat POD obsah, ktory je nizsie (volanim Javascript Funkcie, ktora meni z-index).. toto by bolo OK, avsak Internet Explorer s tym mal problem, pretoze toto volanie javascriptu z flashu bral ako prechod na ine URL (akoby ste klikli na odkaz kde je nastaveny onclick="zmen_z_index();") a pri mouseover prestal tahat stranku.. preto bolo toto riesenie nerealne.. (ano viem, da sa este porozmyslat nad volanim JS funkcii cez fscommand z flashu, ale radsej vyriesime ajax) Dalsia vec, a tak je to s menu aj teraz bola, ze do flashu je ako parameter pridany wmode="transparent" (transparentne pozadie celeho flashu, aby bolo vidiet obsah pod nim) ktory funguje vsade, okrem spominanej Mozille pod linuxom.. ale tiez to nie je uplne bez problemov aj na ostatnych platformach..

najvyhodnejsie bude asi zrieknut sa peknej animacky a nakodit to v ajaxe (so scriptaculous by to slo celkom rychlo) a basta.. a bude s tym pokoj.. :)

Napísať odpoveď