Problém zo stránkou t-zones.sk

Čiastočne alebo vôbec nefungujúce stránky v prehliadačoch Mozilla, spolupráca s webdizajnérmi
ErzO

Problém zo stránkou t-zones.sk

Príspevok od užívateľa ErzO » 17. Mája 2006, 14:51

Ahojte chcem Vás poprosiť či mi niekto vie poradiť prečo sa mi nedá vo FF spustiť ukážka skladby na stiahnutie keď v IE to ide bez problemov. Skúšal som to aj pri spustenom FF v núdzovom režime a ani vtedy nič . Vyhodilo mi že potrebuje zásuvný modul ale nijaký nenašiel. Ďakujem

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 17. Mája 2006, 15:30

No vo Firefoxe to jednoducho nerozbehnes kvoli zle zapisanemu zdrojovemu kodu, s tagom EMBED ma Firefox aj Opera problemy, respektive si s nim nedokazu poradit, preto sa pouziva tag OBJECT pre alternativne prehliadace (Firefox, Opera atd) a tag EMBED pre IE. Toto je jasny priklad optimalizacie web stranky len pre IE...

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Mája 2006, 15:51

Na prehrávanie ukážky zvonenia na t-zones potrebuješ QuickTime. Stiahni si ho TU, nainštaluj a reštartuj Firefox.
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 17. Mája 2006, 16:43

SlovakSoft: neviem ale bavime sa o tom istom? on pokial viem myslel tuto ukazku...

a ta prehrat vo Firefoxe nejde, vyuziva EMBED tag cez ktory sa ma pustit pravdepodobne Media player, lenze nie je definovany.

Zdrojovy kod vyzera takto:

Kód: Vybrať všetko

<embed src="http://web2.t-mobile.sk/mid/preview.mp3?action=playmp3&mid=56825" type="audio/mp3" autostart="true" loop="true" width="170" height="23" controls="smallconsole"></embed>
<noembed>
<bgsound src="http://web2.t-mobile.sk/mid/preview.mp3?action=playmp3&mid=56825" autostart="true" loop="infinite" controls="console">
</noembed>
Prílohy
ukazka.jpg

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Mája 2006, 16:51

Ako vieš Dano, ktorú ukážku? Žiadny bližší popis, adresa stránky atď.
Išiel som teda na T-Zones, do sekcie Zvonenia (viď obrázok) a klikol som na ikonku reproduktora. Otvorilo sa JavaScript okno a ukazovalo mi, že nemám plugin ani sa nedal automaticky stiahnuť, len ručne. Tak som stiahol a nainštaloval iTunes, reštartoval prehliadač a teraz už mi to prehráva.
Bol som v rovnakej situácii (mám pomerne čerstvo nainštalovaný systém a QuickTime mi ešte chýbal) a už to prehráva. Ale ktovie, ak to myslel niekde inde...
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 17. Mája 2006, 16:58

nemyslel som konkretnu ukazku na tom obrazku bol len priklad co myslim ako ukazku, mne sa otvori JS okno tiez s instalaciou neznameho pluginu, lenze ja mam QuickTime nainstalovany aj bezi a neprehrava to, takze tam podla mna problem nie je, problem je v zdrojaku, ktory nie je optimalizovany pre alternaticne prehliadace, len sa cudujem ze tebe to ide, pretoze mne Webdeveloper rozsirenie vypise pekny zoznam chyb uz len v JS na tej stranke, tym neratam chyby v html.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Mája 2006, 17:09

Zoznam chýb vypíše, ale prehráva to. Preinštaluj si iTunes :-) alebo prekontroluj pluginy (knižnice).
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 17. Mája 2006, 17:18

SlovakSoft: vsetko skontrolovane, quicktime bezi ako ma, ale toto mi neprehrava... preinstalovavat kvoli tomu nebudem nic, pretoze ja stale vidim chybu inde...

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Mája 2006, 17:27

Stránka môže byť napísaná ako z chlieva, ale prehrávať to môže. A aj prehráva. V tomto prípade by som riešil QuickTime, pluginy a prácu Firefoxu s mediálnymi súbormi a nie zdrojový kód. Niekedy sa to vyriešiť bez opravy stránky nedá, ale toto nie je tento prípad. Ukážka sa prehráva a to je to hlavné, čo používateľa zaujíma.
admin SME.sk

ErzO

Príspevok od užívateľa ErzO » 18. Mája 2006, 18:52

Fí páni nechcel som rozpútať tákuto hádku .... Dano máš pravdu ide presne o tú ukážku ktorú si tam dal aj o tú istú pesničku(asi máme radi rovnakú muziku)... Preištaloval som QuickTime a aj som v jeho nastaveniach nastavil prehrávanie midi súborov a stále nič . Ukážka sa neprehráva.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 18. Mája 2006, 20:37

Žiadna hádka tu nie je, nemusíš sa báť. Obával som sa, že preinštalovaním to nevyriešiš. Vždy niečo staré ostáva... Mne to po prvej inštalácii iTunes funguje normálne. Skúsim sa na to podrobnejšie pozrieť.
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
Breaker
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 3. Februára 2006, 21:30
Bydlisko: Poprad
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Breaker » 18. Mája 2006, 20:42

http://web2.t-mobile.sk/mid/preview.mid ... &mid=11452

-nothing else matters

len netreba ist priamo do detailov zvonenia, treba to spustat z vyberu (tak ako slovaksoft...) :wink:
<b>Slovak HW master</b>

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 18. Mája 2006, 20:55

Mne to prehráva priamo aj z objednávky konkrétneho zvonenia.
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
Breaker
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 3. Februára 2006, 21:30
Bydlisko: Poprad
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Breaker » 18. Mája 2006, 21:01

SlovakSoft napísal:Mne to prehráva priamo aj z objednávky konkrétneho zvonenia.
ano, takto ano, lenze nejde to, ked ides na t-zones.sk a v tych pravych menu
najdes top zvonenia, kliknes na tu metallicu (nazov pesnicky, nie repracik), zobrazi sa ti to, co Danielovi a odtial to nejde (skus si to).
<b>Slovak HW master</b>

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 18. Mája 2006, 21:11

To je pravda, tam to nejde. A to už je o zdrojovom kóde stránky. Preto som to zdôrazňoval - ten čo sa pýtal neuviedol presne, kde sa to neprehráva. Ešte že si prišiel ty a objasnil to.
Takže Dano, mal si pravdu - je to kódom... Ako kde :D
admin SME.sk

Napísať odpoveď