Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Fórum pre nahlasovanie chýb v lokalizácií programov, rozšírení a webových stránok pod záštitou Mozilla.sk
Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa wladow » 31. Októbra 2009, 10:45

Pomôžte nám otestovať lokalizáciu pre Firefox 3.6

Vývoj nadchádzajúcej generácie Firefoxu sa dostáva do finálnej fázy, s ním aj jeho lokalizácia do slovenčiny. Na posledné úpravy a dolaďovanie lokalizácie zostáva už len pár týždňov, budeme preto radi, ak nám pomôžete s jej otestovaním.

V prípade, že nám chcete pomôcť:
Poprezerajte používateľské rozhranie, či sa neobjavujú nepreložené reťazce, nezmyselne preložené reťazce alebo preklepy. Všímajte si takisto veľkosti dialógových okien, či je ich obsah viditeľný celý bez posuvníkov po okrajoch (platí hlavne pre Linux a Mac OS).

V prípade, že sa chcete zapojiť do oficiálneho testovania, zaregistrujte sa na serveri litmus.mozilla.org, prihláste sa a absolvujte sadu testov pod názvom "Firefox 3.6 l10n Localizer Test Run", prípadne ďalšie.

Ak používate Mac OS a Linux, budeme radi, ak nám po akomkoľvek otestovaní nahlásite výsledok (na týchto dvoch OS prebiehalo doteraz testovanie v menšom meradle).

V prípade, že nájdete nejakú chybu (napr. nedostatočná veľkosť okna), môžete urobiť screenshot a pripojiť ho sem k svojmu príspevku.

Vopred všetkým ďakujeme.
:ilovefirefox:

stanko0710
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 6. Novembra 2009, 19:50

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa stanko0710 » 6. Novembra 2009, 19:52

vzhladovo je super len nepodporuje mi všetky doplnky

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 13. Novembra 2009, 10:51

nainstaloval som si 3.6.beta 2 a ked ju chcem spustit stale vypisuje, ze aplikacia firefox je spustena, ale neodpoveda, zatvorte okno a restartujte system. Restartol som uz neraz a stale to vypisuje. Odinstaloval a nainstaloval som ju znova (mozillu), ale problem pretrvava. Naistaloval som naspat aj 3.5.5 ale je to to iste. Asi uz v zivote si nedam nejaku testovaciu beta verziu, stalo sa mi to uz aj minule, ak mi niekto nepomoze, tak asi na mozillu zanevriem celkom. grizzli

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 13. Novembra 2009, 10:58

Aplikácia Firefox je už spustená, ale neodpovedá. Ak chcete otvoriť nové okno, je potrebné najprv ukončiť pôvodný proces Firefox alebo reštartovať systém. Stale to robi, pomozte prosim :(

upravil Mazarik: nevkladajte emailove adresy do prispevkov. Totot je webova konferencia. Tiez sa tym vystavujete zaplave spamu.

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 13. Novembra 2009, 11:05

po spusteni Spravcu uloh sa mi v karte Procesy vobec neobjavuje, ze firefox.exe je spusteny. Vobec tam nie je, tak kde do pekla moze byt problem. Uz ma to fakt vytaca, dva dni som na Exploreri :roll:

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 13. Novembra 2009, 11:07

pomoze mi niekto, alebo...

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa Mazarik » 13. Novembra 2009, 13:01

V profile Firefoxu zmazte subor parent.lock http://support.mozilla.com/en-US/kb/Profiles

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 14. Novembra 2009, 10:11

subor parent.lock sa neda odstranit, je poruseny a necitatelny... co navrhujete?

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa Mazarik » 14. Novembra 2009, 15:23

prihlasit sa ako admin a zmazat to napr. v total commanderi.

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 24. Novembra 2009, 20:18

pleas, existuje nejaka jednoduchsia moznost na odstranenie toho suboru parent.lock? Neviem heslo ako admin ked ho chcem odpalit cez Total Comander... Pomoc :worthy: , uz dlho musim ist na Exploreri, chyba mi ta Mozilla :ilovefirefox:

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa Mazarik » 24. Novembra 2009, 22:00

Predpokladam, ze iba administrator vie, co ma s poskodenymi subormi robit, tazke ho moze zmazat. Mozete si samozrejme vytvorit novy profil a pracovat v nom. http://www.mozilla.sk/firefox/firefox-5 ... /part2/#o2

grizzli
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 10:44

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa grizzli » 25. Novembra 2009, 10:14

Velmi pekne dakujem za radu o novom profile, mozilla mi zase fachci. dik moc, grizzli :pivo:

Adrique
návštevník
návštevník
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 28. Júna 2007, 10:04

Nefunkcne doplnky

Príspevok od užívateľa Adrique » 28. Decembra 2009, 22:21

Testujem FF 3.6 beta 5 SK a trošku ma hnevá, že mi nefungujú tieto doplnky:
Adblock Plus 1.1.1
Download Statusbar 0.9.6.5
Download Helper 4.6.5
FxIF 0.3.2
IE Tab 1.5.20090525
Image Zoom 0.3.1
Zotero 1.0.10

Čo je ale najzaujímavejšie, v správcovi doplnkov mi svieti, že zmeny sa prejavia po reštarte FF, ale FF bol od naištalovania bety mnohokrát reštartovaný, či vypnutý a znovunaštartovaný a doplnky nefungujú.
A napr. pri doplnkoch ako Skype extension for Firefox a Microsoft .NET Framework Assistant, ktoré som dal odinštalovať mi píše, že budú odinštalované po reštarte aplikácie FF.

Nu, što delať ? (Vopred díky za radu :worthy: )

Inak všetko beží v pohode.

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Nefunkcne doplnky

Príspevok od užívateľa Mazarik » 29. Decembra 2009, 20:34

Adrique napísal:Testujem FF 3.6 beta 5 SK a trošku ma hnevá, že mi nefungujú tieto doplnky
Je to testovacia verzia, takze musite pockat az na nu autori upravia doplnky.
Adrique napísal: Čo je ale najzaujímavejšie, v správcovi doplnkov mi svieti, že zmeny sa prejavia po reštarte FF, ale FF bol od naištalovania bety mnohokrát reštartovaný, či vypnutý a znovunaštartovaný a doplnky nefungujú.
A napr. pri doplnkoch ako Skype extension for Firefox a Microsoft .NET Framework Assistant, ktoré som dal odinštalovať mi píše, že budú odinštalované po reštarte aplikácie FF.
Robi to aj na novom profile?

fastandfefous
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 25. Januára 2010, 19:40

Re: Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6

Príspevok od užívateľa fastandfefous » 25. Januára 2010, 19:57

Zdravím,

zdá sa, že nový Firefox nieje plne kompatibilný z JAVA 6 Update 18 for Firefox (Vista).
Firefox občas blbne. Nechce mi otvárať stránky zo Záložiek. A zdá sa, že niektoré skripty JAVA nechce vôbec otvoriť.

Je možné, že problém je v mojom PC. V každom prípade pre istotu sa nato mrknite.

Napísať odpoveď