Selektívny import záložiek
Selektívny import záložiek
Dobrý večer, prosím o radu.
Niekde som našiel zmienku o rozšírení, ktoré vo FF umožňuje pri importe záložiek z HTML súboru vybrať len konkrétne adresy, ktoré ma zaujímajú a naimportovať len tie ako selektívny import.
Bohužiaľ som ten zdroj už viac nenašiel.
Ak niekto toto rozšírenie poznáte, budem vďačný za link a prípadne za skúsenosti s prácou.
Drda
Niekde som našiel zmienku o rozšírení, ktoré vo FF umožňuje pri importe záložiek z HTML súboru vybrať len konkrétne adresy, ktoré ma zaujímajú a naimportovať len tie ako selektívny import.
Bohužiaľ som ten zdroj už viac nenašiel.
Ak niekto toto rozšírenie poznáte, budem vďačný za link a prípadne za skúsenosti s prácou.
Drda
Re: See záložlektívny import záložiek
Ospravedlňujem sa za názov témy - písal som to na notebooku a nejako mi popreskakoval kurzor.
Správny názov má byť - SELEKTÍVNY IMPORT ZÁLOŽIEK.
Pozn.moderátora:
Názov témy upravený.
PeePay
Správny názov má byť - SELEKTÍVNY IMPORT ZÁLOŽIEK.
Pozn.moderátora:
Názov témy upravený.
PeePay
Re: Selektívny import záložiek
Mám ešte jednu otázku
Kde presne sa ukladajú pridávané záložky vo FF 3.01?
Roky som používal Mozillu a potom SeaMonkey.
Tam sa prekne ukladali do súboru Bookmarks.html
Teraz mám nainštalovaný FF 3.01 a nestačím sa diviť.
Súbor bookmarks.html sa mi vôbec nemení ani pridávaním a odoberaním záložiek. A je úplne jedno, či ich pridám do PANELA ZÁLOŽIEK, alebo ich pridám len k záložkám cez funkciu ZÁLOŽKY/Pridať medzi záložky.
Už som z toho chorý, kde ich mám kurňa ešte hľadať?
Vie mi niekto vysvetliť túto neštandardnú funkcionalitu?
Už som zmazal všetky adresáre s profilmi, všetko, čo sa volalo Mozilla, niekoľkokrát som reinštaloval, ale nemôžem dosiahnuť stav, aby sa záložky pridávali do bookmarks.html.
Čo to znamená?
Kde presne sa ukladajú pridávané záložky vo FF 3.01?
Roky som používal Mozillu a potom SeaMonkey.
Tam sa prekne ukladali do súboru Bookmarks.html
Teraz mám nainštalovaný FF 3.01 a nestačím sa diviť.
Súbor bookmarks.html sa mi vôbec nemení ani pridávaním a odoberaním záložiek. A je úplne jedno, či ich pridám do PANELA ZÁLOŽIEK, alebo ich pridám len k záložkám cez funkciu ZÁLOŽKY/Pridať medzi záložky.
Už som z toho chorý, kde ich mám kurňa ešte hľadať?
Vie mi niekto vysvetliť túto neštandardnú funkcionalitu?
Už som zmazal všetky adresáre s profilmi, všetko, čo sa volalo Mozilla, niekoľkokrát som reinštaloval, ale nemôžem dosiahnuť stav, aby sa záložky pridávali do bookmarks.html.
Čo to znamená?
- crq
- návštevník
- Dátum registrácie: 23. Decembra 2007, 14:46
- Kontaktovať užívateľa:
Zalozky sa nachadzaju v profile v adresari "bookmarkbackups" ako subory s priponou *.json.
Ale to by mal byť asi len BACKUP, ako je to aj v názve. Keď pridám nejakú záložku, ten posledný dátumový súbor v tom adresári sa totiž nezaktualizuje.crq napísal:Zalozky sa nachadzaju v profile v adresari "bookmarkbackups" ako subory s priponou *.json.
Aby som to konkretizoval - keď bol napríklad vytvorený súbor "záložky-2008-09-16.json" dňa 16.9.2008 o 1:25 lebo som ponocoval, tak v ten deň môžem už hocičo robiť so záložkami - pridávať, odoberať , no ten súbor zostane rovnaký z toho času 1:25.
Preto si myslím, že je to naozaj len Backup.
Kde si teda FF ukladá tie záložky, ktorých tam prihádžem trebárs 15, keď sa s nimi dá normálne robiť? Kde je potom to úložisko, keď mi zostáva bookmarks.html bezo zmeny defaultný ako bol pri inštalácii?
- crq
- návštevník
- Kontaktovať užívateľa:
Prepac, pomylil som sa, vo Firefox 3 sa zalozky ukladaju v subore places.sqlite. Viac si o tom mozes precitat tu http://kb.mozillazine.org/Browser.bookmarks.file.
Ďakujem.crq napísal:Prepac, pomylil som sa, vo Firefox 3 sa zalozky ukladaju v subore places.sqlite. Viac si o tom mozes precitat tu http://kb.mozillazine.org/Browser.bookmarks.file.
Aj keď nechápem, čo ich k tomu viedlo. No čo, aspoň viem, ako si zálohovať záložky.
Ja som na to prišiel pri zálohovaní, keď mi nejaký addon - už si nespomeniem aký, zálohoval práve len bookmarks html a tam nebolo nič.
Moja eng. nie je nejaká hyper, takže som sa nevysomáril z toho, či sa to dá nastaviť naspäť na bookmarks.html, alebo či to už bude len v tom "divnom" súbore.
Ešte čo sa týka pôvodného znenia témy - už som strávil hľadaním toho príspevku pár hodín a fakt som bezradný. Snáď niekedy natrafím na ten addon a potom to sem doplním.
- crq
- návštevník
- Kontaktovať užívateľa:
Nastavit sa to podla mna neda aby to ukladalo do bookmarks.html. A zalozky si vies jednoducho zalohovat aj pomocou klasickeho exportu do html v Spravcovi zaloziek.
Diky, aj som si myslel.
So zalohovanim problem naozaj nemam, spravim si skript, co mi skopiruje priamo subor places.sqlite + subory s heslami na iny disk. A vec bude vybavena.
So zalohovanim problem naozaj nemam, spravim si skript, co mi skopiruje priamo subor places.sqlite + subory s heslami na iny disk. A vec bude vybavena.