Prekladač - rozšírenie

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 18. Októbra 2014, 17:53

 
Ahojte,
potreboval by som prekladač do FF (v16.0).
Je niečo také, ako v Opere, že keď označím text pretiahnutím ľavou myškou, tak sa mi hneď ukáže nad označeným textom preklad?

Ďakujem.
Firefox 16.0

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 18. Októbra 2014, 18:14

Alebo pri označenom texte sa ukáže ikonka, na ktorú keď kliknem, tak mi hneď preloží text priamo pri označenom texte.
Firefox 16.0

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 18. Októbra 2014, 18:17

V tom prvom označím text a ťuknem na vopred definovanú klávesu a tak sa mi ukáže preložený text priamo nad označenyým textom.

Prečo sa tu nedajú do kelu editovať príspevky :?:
... a nevidím ani smajle iba textové skratky :(
Firefox 16.0

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 17. Apríla 2015, 23:56

Dobra mozilla, ked ziadny normalny prekladac nieje!
Firefox 16.0

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 17. Apríla 2015, 23:57

:oops:
Firefox 16.0

Užívateľov profilový obrázok
Ansambl
moderátor
moderátor
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 10. Januára 2015, 14:55

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Ansambl » 18. Apríla 2015, 05:14

SLAMO napísal:... potreboval by som prekladač do FF... niečo také, ako v Opere, že keď označím text pretiahnutím ľavou myškou, tak sa mi hneď ukáže nad označeným textom preklad...Alebo pri označenom texte sa ukáže ikonka, na ktorú keď kliknem, tak mi hneď preloží text priamo pri označenom texte...
Presne toto spĺňa doplnok S3.Google translator:
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/a ... ranslator/

S3.Google Translator podporuje preklad vybraného textu , frázy alebo celej webovej stránky z viac ako 80 jazykov .

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 18. Apríla 2015, 22:46

Da sa tam nastavit aby prekladalo nejako pri oznacenom texte alebo to preklada iba dole, kde sa ukaze taka siroka lišta, kde to je prelozene?
Lebo nic take som nenasiel.
Firefox 16.0

Užívateľov profilový obrázok
Ansambl
moderátor
moderátor
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 10. Januára 2015, 14:55

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Ansambl » 19. Apríla 2015, 09:20

ANO.
Pri označenom texte sa ukáže asi na 2 sekundy spravidla vpravo hore od označeného textu ikona (priehľadné koliečko ikonky S3 Google), na ktorú keď kliknem, tak mi hneď preloží text priamo pri označenom texte.

Užívateľov profilový obrázok
Ansambl
moderátor
moderátor
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 10. Januára 2015, 14:55

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Ansambl » 19. Apríla 2015, 09:48

Ešte musíte mať zapnutú túto predvoľbu:

Obrázok

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 19. Apríla 2015, 10:48

Vdaka, to je hned original zaskrtnute, ako som to nainstaloval.
Nieje to sice presne to, co som chcel, ale je to podobne, akurat, ze prelozeny text ukaze celkom dole v tom vyskocenom okne.
Skusal som vselijake prekladace, ale ani jeden nevyhovoval, no zda sa, ze tento je asi z nich zatial naj, takze ostava :)
Dakujem za pomoc.
Pekny den.
Firefox 16.0

Užívateľov profilový obrázok
Ansambl
moderátor
moderátor
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 10. Januára 2015, 14:55

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Ansambl » 19. Apríla 2015, 10:57

SLAMO napísal:... akurat, ze prelozeny text ukaze celkom dole v tom vyskocenom okne...
Mne sa preklad ukazuje hneď vedľa označeného textu:

Obrázok

qip
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 4. Marca 2007, 20:52

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa qip » 19. Apríla 2015, 11:22

Áááá, už dom to nasiel, aj mne uz tak ukazuje. V options este bolo treba prepnut na Always translate once translated.
Neviem po EN, tak som skusal a trafil som :)
Super, esteraz Ti dakujem za pomoc.
Pekny den.
Firefox 16.0

Užívateľov profilový obrázok
Ansambl
moderátor
moderátor
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 10. Januára 2015, 14:55

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Ansambl » 19. Apríla 2015, 13:28

SLAMO napísal:...V options este bolo treba prepnut na Always translate once translated...
Ja túto predvoľbu VÔBEC NEMÁM zapnutú a aj napriek tomu mi to prekladá hneď vedľa označeného textu - tak ako je to na obrázku.

Užívateľov profilový obrázok
Ansambl
moderátor
moderátor
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 10. Januára 2015, 14:55

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Ansambl » 19. Apríla 2015, 13:30

Mne po zapnutí tejto predvoľby to VŽDY prekladá celé stránky. Na hociktorú stránku vleziem, tak ju celú hneď preloží.

Užívateľov profilový obrázok
Krylias
profesionál
profesionál
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 3. Marca 2008, 14:39

Re: Prekladač - rozšírenie

Príspevok od užívateľa Krylias » 26. Apríla 2015, 10:45

Ja už roky používam gTranslate:

https://addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/gtranslate/

Je to super doplnok možno podľa Tvojich predstáv.Akurát,že by ho bolo treba aktualizovať,pretože teraz už nepreloží krátku vetu,alebo len jedno slovo,ale treba toho textu o trošku viac = cca 5 viet.
Inak je takisto super.

Obrázok
„Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže...“ (Karel Kryl)

Napísať odpoveď