Zalozky

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
johny_sk
návštevník
návštevník
Príspevky: 89
Dátum registrácie: 25. Augusta 2007, 21:39
Bydlisko: Kosice

Zalozky

Príspevok od užívateľa johny_sk » 29. Novembra 2014, 12:33

V poslednej verzii Firefox_u som natrafil na zaujimavy problem. Zalozky som si tvoril tak, ze som chytil ikonku v prikazovom riadku FF a jednoducho pridrzanim laveho tl. mysky som ju pretiahol na mnou zvolene miesto v zalozkach. Tento postup teraz nefunguje, ale je zaujimave, ze niektore stranky sa takto presunut do zaloziek daju - a niektore nie. Neviem prist nato, ako sa to najjednoduchsim sposobom da...
Dik za pripadne riesenie. :worthy:

Užívateľov profilový obrázok
Jacen
profesionál
profesionál
Príspevky: 461
Dátum registrácie: 30. Novembra 2005, 11:01
Bydlisko: Komárno, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zalozky

Príspevok od užívateľa Jacen » 29. Novembra 2014, 17:31

ja to robím dodnes tak, ale presúvam kartu, nie adresný riadok. Zachytím myšou, prejdem nad ikonu záložiek a vyberiem si kam to uložiť. viď obrázkový doprovod:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

johny_sk
návštevník
návštevník
Príspevky: 89
Dátum registrácie: 25. Augusta 2007, 21:39
Bydlisko: Kosice

Re: Zalozky

Príspevok od užívateľa johny_sk » 29. Novembra 2014, 20:13

OK - skusal som aj tento postup a rovnako niektore stranky presunut ide, niektore nie, napr.: http://www.etrend.sk/dnes.html
toto nejde...

Užívateľov profilový obrázok
Jacen
profesionál
profesionál
Príspevky: 461
Dátum registrácie: 30. Novembra 2005, 11:01
Bydlisko: Komárno, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zalozky

Príspevok od užívateľa Jacen » 29. Novembra 2014, 21:04

A tento spôsob: kliknem pravým na kartu, vyberiem možnosť Vytvoriť záložku pre túto kartu, v novom okne si vyberiem priečinok a Hotovo

Obrázok

Obrázok

johny_sk
návštevník
návštevník
Príspevky: 89
Dátum registrácie: 25. Augusta 2007, 21:39
Bydlisko: Kosice

Re: Zalozky

Príspevok od užívateľa johny_sk » 30. Novembra 2014, 16:17

...bohuzial, nejde to - neviem kde soudruzi z NDR udelali chybu...

Užívateľov profilový obrázok
Jacen
profesionál
profesionál
Príspevky: 461
Dátum registrácie: 30. Novembra 2005, 11:01
Bydlisko: Komárno, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zalozky

Príspevok od užívateľa Jacen » 30. Novembra 2014, 17:45

na českom fórume som našiel toto:
...jsem nejprve smazal soubor zalozek places.sqlite.
Ten se pri spusteni Firefoxu automaticky obnovi ze zalohy bookmarkbackups.
Pak uz je ukladani zalozek v poradku. Pokud stranka jeste ulozena neni, ulozi ji. Pokud uz tam je, tak zobrazi nabidku na ulozeni, coz predtim nedelal.

Poznamka: obnoveny soubor places.sqlite ma cca polovicni velikost nez ten smazany. Je to ale v poradku, nic nechybi.
Mensi je proto, ze neobsahuje ikonky, ktere se zabrazuji v seznamu zalozek vlevo od zalozky.
Ty se pri navsteve prisluzne www stranky stejne samy automaticky obnovuji (asi to server musi nejak podporovat)

johny_sk
návštevník
návštevník
Príspevky: 89
Dátum registrácie: 25. Augusta 2007, 21:39
Bydlisko: Kosice

Re: Zalozky

Príspevok od užívateľa johny_sk » 30. Novembra 2014, 20:00

...tak toto konecne "zabralo" - dik za pomoc a spolupracu. :pivo:

Napísať odpoveď