Firefox a vyuzivanie procesora

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
Užívateľov profilový obrázok
crq
návštevník
návštevník
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 23. Decembra 2007, 14:46
Bydlisko: Handlova / BA-Vrakuna
Kontaktovať užívateľa:

Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa crq » 29. Marca 2008, 17:11

Zdravim, mam otazku. Mam procesor AMD Turion X2 64 1,6 GHz a zda sa ze Firefox nevie pouzivat obidve jadra. Pritom pri niektorych online flash hrach by sa to zislo, aj ked sa nehravam nejako casto. Maximalne dokaze vytazit procesor na 50 %, aj ked ma v Task Manageri nastavene Affinity (po slovensky to neviem prelozit) na vyuzivanie obidvoch jadier a rovnako aj ked mu nastavim najvacsiu prioritu. Neviem, je to chyba Firefoxu, alebo ovladaca? Vie mi niekto poradit?

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 29. Marca 2008, 17:21

ja sa v tomto velmi nevyznam, ale moznoze je to aj tym flashom.. Moznoze prave flash nedokaze pouzit obe jadra..
A uz vobec neviem, ze ci firefox.
Je malo programov, ktore dokazu pozivat obidve jadra, zvycajne su to graficke programy alebo programy na pracu s videom.

Užívateľov profilový obrázok
crq
návštevník
návštevník
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 23. Decembra 2007, 14:46
Bydlisko: Handlova / BA-Vrakuna
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa crq » 29. Marca 2008, 17:26

To je pravda, zatial som sa stretol len s malym mnozstvom programov, co dokazali vyuzit obe jadra. Mozno je problem aj to ze je to AMD procesor (to je len moj dohad). Skusim este trochu pogooglit.

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 30. Marca 2008, 00:00

v tom, ze je to amd chyba nie je.. program musi byt tak spraveny, aby vedel vyzivat obe jadra... musi sa tak naprogramovat. a kedze este stale vladnu svetu jednojadrove prosesory, tak to pre programatorov nema zmysel robit a vacsina programov si ten druhy procesor ani nevyzaduje.

Napr ani samotny firefox nie, len flashove alebo java aplety vyuzivaju procesor v plnej miere.

Užívateľov profilový obrázok
crq
návštevník
návštevník
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 23. Decembra 2007, 14:46
Bydlisko: Handlova / BA-Vrakuna
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa crq » 30. Marca 2008, 00:52

Tak to som nevedel. Aj ked si myslim ze podpora pre viacjadrove procesory by uz mala byt v tejto dobe samozrejmost, vidim ze to tak nie je. Dufam ze sa to v buducnosti zlepsi :-).

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa Mazarik » 31. Marca 2008, 07:04

Flash dokaze pouzit obe jadra. Spracovanie javascriptu vo Firefoxe pre jednu stranku je striktne jednovlaknove, to znamena, ze moze bezat iba na jednom jadre. Inak udaje o tom, ako je vytazeny procesor, sa mozu zdat divne, pretoze pri viacjadrovy procesoroch si jadra prehadzuju procesy podla potreby, tak aby bola zataz, spotreba a nutnost chladenia co najmensia.

Užívateľov profilový obrázok
Devaster
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 12. Júna 2007, 09:51
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa Devaster » 2. Apríla 2008, 23:40

pre jednojadrove aplikacie je lepsie nastavit afinitu len na jedno jadro - zabrani sa tym neziaducim presunom z jadra na jadro(a stym spojenych pripadnych presunoch z cache do cache ....)- presuny niekedy znizuju vykon ...

Užívateľov profilový obrázok
crq
návštevník
návštevník
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 23. Decembra 2007, 14:46
Bydlisko: Handlova / BA-Vrakuna
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox a vyuzivanie procesora

Príspevok od užívateľa crq » 2. Apríla 2008, 23:42

Diky, vyskusam to.

Napísať odpoveď