Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladow » 20. Februára 2007, 19:00

No žiadne je vo svete IT silné konštatovanie, ale jedným zo zámerov pre 2.0 bola eleminácia čo najviac únikov. Stále platí, že najviac únikov spôsobujú rozšírenia a pluginy, nie priamo FX.
:ilovefirefox:

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Mazarik » 21. Februára 2007, 07:40

Uniky pamate sposobuju aj webove stranky. Skus si naistalovat spominany leak https://addons.mozilla.org/firefox/2490/ do nocneho zostavenia a zistis, ze aj stranky googlu, seznamu a ja neviem este coho leakuju(alebo teda leakovali, ked som to skusal;) ).

brm
návštevník
návštevník
Príspevky: 51
Dátum registrácie: 27. Októbra 2006, 10:39

Príspevok od užívateľa brm » 17. Apríla 2007, 11:02

Nuž som zistil príčinu môjho spomalenia FF v práci (CPU takmer 100%, veľa pamäte). Príčinou bolo, že som mal stále otvorené jedno konto na gmail.com (java). Teraz som to zrušil a zaviedol aktualizáciu Gmail managera na každé 2 minúty.. ;)

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Apríla 2007, 11:06

brm napísal:Nuž som zistil príčinu môjho spomalenia FF v práci (CPU takmer 100%, veľa pamäte). Príčinou bolo, že som mal stále otvorené jedno konto na gmail.com (java). Teraz som to zrušil a zaviedol aktualizáciu Gmail managera na každé 2 minúty.. ;)
Nedávno som to tu písal aj v inej téme – zaťaženie CPU je najčastejšie spôsobené JavaScriptom na stránke (nie Javou, to je rozdiel).
admin SME.sk

brm
návštevník
návštevník
Príspevky: 51
Dátum registrácie: 27. Októbra 2006, 10:39

Príspevok od užívateľa brm » 17. Apríla 2007, 11:21

Pre mňa laika je to jedno, či Java alebo JavaScript, šiel som práve na základe Tvojho príspevku všeobecne po slove "Java" a zistil som.. viď vyššie.. že mi to ide už naozaj v pohode, čo je najdôležitejšie! ;)

Resp. je nejaké iné riešenie ako skrotiť JavaScript na gmail.com, aby som ho mohol stále mať otvorené v novej karte? Je tam myslím niečo také ako spustiť gmail bez podpory JAVA.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Apríla 2007, 11:35

Možno aktivovať Gmail v Základnom HTML, ale tým sa zas ochudobňuje o nejaké funkcie.
admin SME.sk

logitech
návštevník
návštevník
Príspevky: 32
Dátum registrácie: 15. Marca 2009, 15:37

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa logitech » 8. Júla 2009, 20:01

ja mam otazku.mam 3.5 a mam pocit ze dost pomaly natahuej stranku. da sa s tym nieco spravit. najprv ale nejako urobit napr test.da sa nieco take?

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa Mazarik » 9. Júla 2009, 08:28

pokial ste instalovali cez verziu 3, tak zmazte docasnu pamat. je to v menu nastroje->zmazat osobne udaje. Dajte si pozor co mazete

laborcatko
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 30. Septembra 2008, 23:53

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa laborcatko » 18. Marca 2010, 21:31

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Odoslaťod milo1 » 15.02.2007 17:25
vypnutím memory cache firefoxu sa podstatne zrýchlilo načítavanie stránok.
user_pref("browser.cache.memory.enable", false); len ak máte tutio položku v user.js je potrebne ju dat na začiatok, ináč bude načítavať z prefs.js. mne to tak išlo.

kde nájdem user.js ??
mám 3.5.8 je to čím ďalej pomalšie, notebook 512 ram, xp, iba 4 doplnky, s ktorými nikdy nebol problém, javascript na jednej stránke mi to komplet zašprajcuje, tak vypnem v procesoch a pak to na pár hodín funguje...
a stránky typu "https://addons.mozilla.org/ ........" sa mi nechcú vôbec načítať, dokonca ani po aktualizácii ff sa mi neotvorí okno ako kedysi, že "máte nainštalovanú najnovšiu verziu............ blabla" kde mám čo bloknuté? tých pár doplnkov potom musím inštal z iných stránok, s otvorením ostatných stránok nemám problém, už ani neviem ako tie stránky vyzerajú :lol:

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa Mazarik » 18. Marca 2010, 23:19

Ake su to doplnky? To co radi Milo Vam naopak moze pekne spomalit Firefox.

laborcatko
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 30. Septembra 2008, 23:53

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa laborcatko » 19. Marca 2010, 12:58

browser.cache.memory.enable a browser.cache.disk.enable tak zatím vypnutím toho pozorujem trošku zlepšenie...
jedná sa o doplnky, ktoré využívam už veľmi dlho a nikdy s nimi nebol problém a ani nie je..... pretože ich neaktualizujem často..... nesedí mi tiež jeho tvrdenie, že adblock plní tiež pamäť.... takže mám a opakujem isto nerobia problém: adblock plus 1.1, flashblock 1.5.11.2, Snap Links PLus 1.0.2 (otvorenie viacerých linkov naraz), Supermode for utopia.lv 2.3b (doplnok pre automatickú návštevu stránok), ReloadEvery 3.6.2 (automatický refresh stránky, nastavovaný ručne, málo ho používam) no a QuickRrestart 1.1.6 ktorý len pridáva tlačidlo "Reštartovať Firefox" na panel.

Toť vsjo. Ale stránky "https://addons.mozilla.org/ ........" sa mi stále nechcú vôbec načítať...... čo s tým? nie je niečo zakázané?

laborcatko
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 30. Septembra 2008, 23:53

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa laborcatko » 19. Marca 2010, 13:07

http://www.obrazky.vsetko-zadarmo.sk/fi ... vxyy3b.jpg a takto to vyzerá, keď kliknem na ten zámok vpravo dole......

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa Mazarik » 19. Marca 2010, 14:56

No ja by som to na Vasom mieste vyskusal s vypnutym firewallom a antivirom a v nudzovom rezime Firefoxu(vo windows dostupne z menu start, pred spustenim musite mat vsetky okna Firefoxu vypnute).

laborcatko
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 30. Septembra 2008, 23:53

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa laborcatko » 19. Marca 2010, 15:29

bohužiaľ nepomáha, stále ich nechce otvoriť..........

laborcatko
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 30. Septembra 2008, 23:53

Re: Uniky pamate vo Firefoxe a ich riesenie

Príspevok od užívateľa laborcatko » 19. Marca 2010, 20:21

a taktiež, keď cez štart - spustiť - zadáte %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles , otvorí sa profil a v ňom máte súbor blocklist.xml v ktorom je
- <blocklist xmlns="http://www.mozilla.org/2006/addons-blocklist">

môžem ten súbor zmazať? a pôjde mi potom otvoriť stránky typu...: https://addons.mozilla.org/ ........ ??

Napísať odpoveď