Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
vlado.mt
návštevník
návštevník
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 3. Júna 2008, 20:42

Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa vlado.mt » 22. Júla 2008, 20:23

Zdravim.Presiel som z 2.0.16 na Firefox3.0.1 A moj notebook sa akoby zblaznil,procesor pri jednom otvorenou okne firefoxu ide stale na 100% a aj z Ramky to zere az priliz vela(pre porovnanie pri IE mi ide CPU tak okolo 5%plusminus).Mam 1.7Ghz CPU a 1GB Ram.
Tu som sa niekde docital ze to mozu sposobovat rozsirenia ze daky abnormalny unik pamete ci co tak som ich zredukoval na potrebne minimum a ani to nepomohlo.Docasne som nuteny prejst na IE ale rad by som sa vratil k firefoxu.Poradte co stym mam robit??? Pri FF2 to slo bez problemov...

Užívateľov profilový obrázok
PeePay
moderátor
moderátor
Príspevky: 1290
Dátum registrácie: 3. Decembra 2006, 21:55
Bydlisko: BA - Karlova Ves - Dlhé Diely
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa PeePay » 22. Júla 2008, 23:35

skus nudzovy rezim, aby sa zistilo ci za to moze nejake rozsirenie.
alebo nerobi to len na konkretnych strankach, na ktorych by bol napr. flash alebo java?
MB: ASRock ALiveNF6G | RAM: 1918MB | HDD: WD 250GB | Grafika: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 | Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000+ 2,11GHz | DVD-RW: ASUS DRW-1814BL | TV: MSI DVB-T Hybrid TV+FM Tuner | OS: Windows 7 Home Premium | LCD: 22" Samsung 2232BW

Užívateľov profilový obrázok
16patrick
návštevník
návštevník
Príspevky: 44
Dátum registrácie: 1. Apríla 2008, 21:43
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa 16patrick » 23. Júla 2008, 13:09

mne to tiež robilo........reštartol som firefox......ak nepomohlo a stále to bolo také vyťaženie tak som reštartol cely pc a uz to slo v pohode :) ..neviem čim to bolo
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Prišiel som
videl som
nechápem
odchádzam.

vlado.mt
návštevník
návštevník
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 3. Júna 2008, 20:42

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa vlado.mt » 23. Júla 2008, 22:32

16patrick napísal:mne to tiež robilo........reštartol som firefox......ak nepomohlo a stále to bolo také vyťaženie tak som reštartol cely pc a uz to slo v pohode :) ..neviem čim to bolo
No u mna ani ten restart dako nepomaha chvylu to ide ale postupne sa zatazenie CPU zvysuje az na 100% a ked dosiahne 100%tak sa stale drzi na 100% az kym nezavrem Firefox...
Skusim este ten nudzovy rezim co to spravi.

Užívateľov profilový obrázok
hornet
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 25
Dátum registrácie: 29. Apríla 2008, 09:37

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa hornet » 3. Augusta 2008, 19:45

Ja som prešiel na FF3 hneď po jeho uvoľnení 17.6 ,ako upgrade z FF2.0.0.14.Tiež mi to robilo to isté. Mal som to aj tu na fóre.V mojom prípade nepomohlo nič iné ako odinštalovať FF 3 /podľa návodu v 50 otázok a odpovedí TU/, kompletná odinštalácia včítane odstránenia profilu/všetko je to v návode/ plus nová čistá inštalácia z Mozilla .sk

filo99
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 3. Augusta 2008, 22:22

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa filo99 » 3. Augusta 2008, 22:25

presiel som naspat na 2 verziu a cakam na najnovsie aktualizacie no urcite neprejdem na 3 pokial nebude stabilna aneude robit problemy :ilovefirefox: :mrgreen:

Užívateľov profilový obrázok
milo1
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 216
Dátum registrácie: 28. Augusta 2006, 10:48
Bydlisko: Košice, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa milo1 » 21. Augusta 2008, 23:04

filo99 napísal:presiel som naspat na 2 verziu a cakam na najnovsie aktualizacie no urcite neprejdem na 3 pokial nebude stabilna aneude robit problemy :ilovefirefox: :mrgreen:
tak je to. cakajme na stabilnu verziu. ale to viťaženie robi aj na 2 ke. ide to s netu. môže byť pretažená linka, zavisí od pripojenia na net.
:wink:
Sprievodca WINDOWS XP Professional: http://buffal.blogspot.com/

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 22. Augusta 2008, 03:33

robi ti to stale alebo len pri niektorych strankach?

firefox 3 ma dokaslany javascript. Kazdy musi uznat ze ho ma dokaslany, pretoze ja to vidim na kazdom pc.. Nema obmedzenie a JS si moze dovolit zozrat procik na 100% a robit si co chce..
Takze ak ti to robi len na nejakych strankach tak tam mozes JS zakazat cez napr noscript.

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa Mazarik » 22. Augusta 2008, 06:24

caesar1987 napísal: firefox 3 ma dokaslany javascript.
Ako mozete toto dokazat? Mate nejaku konkretnu stranku, na ktorej to robi? Myslim, ze sa zhodneme na tom, ze ked mate procesor, tak by mal aj nieco robit a neflakat sa, je len na OS, ako si zariadi plynulost chodu pri velkej zatazi.

Este teda mozete nastavit obmedzenie chodu skriptov cez dom.max_script_run_time ktora oznacuje maximalny cas behu skriptu na stranke a potom Vam vyhodi dialog o ukonceni alebo pokracovani skriptu. No a dalej je tu dom.max_chrome_script_run_time ktora oznacuje maximalnu dobu behu skriptu vo Firefoxe(rozsirenia a podobne). Myslim, ze obe volby su v sekundach.

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 22. Augusta 2008, 17:29

nehovorim o tom ze by firefox zamrzol koli JS, ale dovoli mu pouzit 100% procesora po cely cas behu. prihklasom je stranka ktoru som uz daval ked vysiel ff3, bola tam statistika jednotlivych statov bola to stranka http://downloadcounter.sj.mozilla.com/, ktora uz teraz nefunguje .

inak som to uz pisal tu.

http://forum.mozilla.sk/viewtopic.php?f ... 634#p19634

su aj dalsie stranky ale teraz ich vazne nenajdem, ked budu tak si ich rad zapisem a pridam...

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa Mazarik » 22. Augusta 2008, 22:37

Stale nechapem v com je problem. To, ze nejaky proces v systeme vytazi procesor na maximum nema zablokovat operacny system a je to iba na to msystem, ci to dovoli. Pokial nereaguje Firefox, tak je mozne, ze ten konkretny skript je zle napisany. Podobne mozete zahltit system jednym procesom akoukolvek programatorskou perlou, ci uz v Javascripte alebo priam oz strojovom kode.

Užívateľov profilový obrázok
caesar1987
pokročilý diskutujúci
pokročilý diskutujúci
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 9. Mája 2006, 00:03
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Firefox 3.0.1 Zatazuje CPU na 100%

Príspevok od užívateľa caesar1987 » 23. Augusta 2008, 14:43

problem je v tom ze JS vytazi procesor na 100% ako to moze ff dovolit? a k tomu aj na stranke mozilly. Flash ano, potrebuje procesor, ale nie js ktory nic poriadne nerobi. Neviem si predstavit ze ake vypocty moze robit. system ide v pohode, ale ak mam taku stranku otvorenu coilen 10 min tak si urcite kazdy pozivatel notebooku predstavit, ze co to s notebookom robi.
a aj ked je script zle napisany tak by sa hodilo nejake obmedzenie a nie ze nech si J robi co chce.

Napísať odpoveď