Založky

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
et27
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 6. Mája 2007, 15:17

Založky

Príspevok od užívateľa et27 » 30. Júla 2008, 20:50

Možno lama dotaz ale poradí niekto ako zmazať nežiaduce záložky od posledného update mi nejde nič zmazať v kolonke záložky?

Duri74
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 20. Decembra 2007, 14:50

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Duri74 » 12. Augusta 2008, 13:11

Ahoj.
Netuším ako ti pomôcť, mne to funguje v poho s verziou 3.0.1.
Skús zálohovať (pre istotu) a preinštalovať Firefox.

Ale keď už som v záložkách, tak mám otázku aj ja.
Je možnosť exportovať záložky do iného prehliadača? napr. IE?
V IE som takú možnosť nenašiel.
Ďakujem.

Užívateľov profilový obrázok
wam]Spider007
profesionál
profesionál
Príspevky: 661
Dátum registrácie: 13. Septembra 2007, 21:36
Bydlisko: Ziar nad Hronom/Bratislava - Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Založky

Príspevok od užívateľa wam]Spider007 » 12. Augusta 2008, 14:59

nefunguje to ani v menu Zalozky > Sprava zaloziek ?
Notebook Toshiba Satellite A100 |Intel centrino Core duo 1,7GHz |1 GB RAM |Intel media acceleretor 256 MB RAM|100GB HDD|15,4'' 1280 x 800|Linux Ubuntu 8.04|Firefox & Thunderbird ;)

Don't forget to bring the towel!
btw...Wanna get high? :D

Užívateľov profilový obrázok
wam]Spider007
profesionál
profesionál
Príspevky: 661
Dátum registrácie: 13. Septembra 2007, 21:36
Bydlisko: Ziar nad Hronom/Bratislava - Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Založky

Príspevok od užívateľa wam]Spider007 » 12. Augusta 2008, 14:59

oprava: Zalozky > Spravovat zalozky
Notebook Toshiba Satellite A100 |Intel centrino Core duo 1,7GHz |1 GB RAM |Intel media acceleretor 256 MB RAM|100GB HDD|15,4'' 1280 x 800|Linux Ubuntu 8.04|Firefox & Thunderbird ;)

Don't forget to bring the towel!
btw...Wanna get high? :D

Užívateľov profilový obrázok
Krylias
profesionál
profesionál
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 3. Marca 2008, 14:39

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Krylias » 12. Augusta 2008, 16:19

Duri74 napísal:Ale keď už som v záložkách, tak mám otázku aj ja.
Je možnosť exportovať záložky do iného prehliadača? napr. IE?
V IE som takú možnosť nenašiel.
Ďakujem.
Jasné , že áno a veľmi jednoducho a rýchlo :wink:
:arrow:
Obrázok

A z IE :arrow:

Obrázok
„Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže...“ (Karel Kryl)

Užívateľov profilový obrázok
Krylias
profesionál
profesionál
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 3. Marca 2008, 14:39

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Krylias » 12. Augusta 2008, 16:34

et27 napísal:Možno lama dotaz ale poradí niekto ako zmazať nežiaduce záložky od posledného update mi nejde nič zmazať v kolonke záložky?
A čo sa ti zobrazí keď klikneš pravým na nejakú záložku ? Alebo nemáš žiadnu voľbu ?
„Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže...“ (Karel Kryl)

Duri74
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 20. Decembra 2007, 14:50

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Duri74 » 12. Augusta 2008, 21:47

Ďakujem Krylias :)

Sibil
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 13. Augusta 2008, 09:30

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Sibil » 13. Augusta 2008, 10:18

Rozšírené slovenské záložky
Inštalácia je možná dvomi spôsobmi:
2. Pomocou ponuky Záložky -> Správa záložiek spustite Správcu záložiek. V jeho okne kliknite na položku Importovať... v ponuke Súbor. Spustí sa jednoduchý sprievodca importom. Vyberte možnosť Import zo súboru a v ďalšom kroku nastavte cestu k rozbalenému súboru, ktorý chcete importovať. Týmto postupom dosiahnete, že pôvodné záložky Vám ostanú a len k nim pridáte naše nové.

Mne toto nakoľko v správcovi záložiek vo Firefoxe 3.1 nemám možnosť "import zo súboru" sa nedá tak ako je to hore popísané urobiť. U mňa sa správca po rozbalení vola "Archív". Nove záložky sa mi pridávajú na koniec a nie podla abecedy !!! V dvojkovej verzii mi pridávanie fungovalo korektne! Čo sa týka importu a zálohovania mam len tieto ponuky v rozbalovacom menu import a zálohovanie:
Zálohovať
Obnoviť - Vybrať súbor
Importovať HTML
Exportoval HTML
Ako mam teda nainštalovať slovenské rozšírené záložky ?
Da sa upraviť správca záložiek, aby mal vzhľad ako v dvojkovej verzii? Vedľa ikon v záložkách mi chýbajú prerušované čiarky (bodky) ukazujúce prepojenie položiek ako v prieskumníkovi!

Užívateľov profilový obrázok
Krylias
profesionál
profesionál
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 3. Marca 2008, 14:39

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Krylias » 13. Augusta 2008, 14:18

Sibil napísal:Mne toto nakoľko v správcovi záložiek vo Firefoxe 3.1 nemám možnosť "import zo súboru" sa nedá tak ako je to hore popísané urobiť.
Ale máš ... Každý to tak má v 3-kovej verzii :arrow:

Obrázok

Ak chceš mať všetko ako mal FF 2 - nahoď si naspäť FF2.
Ak chceš mať FF lepšie usporiadaný - ponechaj si FF3.
„Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže...“ (Karel Kryl)

Sibil
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 13. Augusta 2008, 09:30

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Sibil » 13. Augusta 2008, 15:22

Lenže súbor je v tomto tvare "Záložky 2008-07-28.json" .
Vzhľadom na to, že tieto záložky nie je možné kvôli ich obsahu integrovať do slovenských inštalačných súborov ani jazykových balíkov, prevezmite si ich z nasledujúceho odkazu.
Inštalácia je možná dvomi spôsobmi:
Pri použití záložiek vo formáte “json” sa odporúča používať iba postup č.2.
2. Pomocou ponuky Záložky -> Správa záložiek spustite Správcu záložiek. V jeho okne kliknite na položku Importovať... v ponuke Súbor. Spustí sa jednoduchý sprievodca importom. Vyberte možnosť Import zo súboru a v ďalšom kroku nastavte cestu k rozbalenému súboru, ktorý chcete importovať. Týmto postupom dosiahnete, že pôvodné záložky Vám ostanú a len k nim pridáte naše nové.
Postup je na sajte http://www.mozilla.sk/doplnky/
Lenže som z neho nepochopil ako cez menu "importovať HTML" otvorím súbor "Záložky 2008-07-28.json" zo stránky hore citovanej a naimportujem rozšírene záložky bez straty tých čo už vo Firefoxe 3.1 mam!

Užívateľov profilový obrázok
Krylias
profesionál
profesionál
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 3. Marca 2008, 14:39

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Krylias » 13. Augusta 2008, 19:59

Ahaaaá ! 8)
ÁNO - máš pravdu , ale ďalej sa aj píše : "
Nasledujúce záložky pre vás pripravil Rastislav Hubočan. Ak ste v nich našli nejakú chybu, prípadne vám v nich niečo chýba, upozornite nás na to na našom fóre
" :arrow:
http://forum.mozilla.sk/viewtopic.php?p=9745

A tam je napísaný aj dôvod - vysvetlenie :
Hubo napísal:Ďakujem za pripomienky. Záložky hneď aktualizujem.
Čo sa týka HTML a JSON, tak sú identické a HTML fungujú pre Fx 2 aj 3. JSON je vhodné použiť len ako úplné nahradenie predchádzajúcich záložiek. Trošku je to na Mozilla.sk dopletené.

Stiahni si teda toto : http://www.mozilla.sk/wp-content/downlo ... 08_FX2.zip

Sú to tie isté záložky - pozeral som dátum a je to aktualizované na 30.7.2008 o 13:31 :mrgreen: 8)

Záložky v tvare .JSON sa vytvárajú len ako záloha ... Inak sú v tvare Bookmarks.html :wink:
„Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže...“ (Karel Kryl)

Sibil
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 13. Augusta 2008, 09:30

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Sibil » 14. Augusta 2008, 03:35

Rozšírené záložky mám už pridané! Krylias ďakujem za pomoc! Cez html to bolo raz, dva! :D :ilovefirefox: Mal by som ta pozvať na :pivo:

Užívateľov profilový obrázok
Krylias
profesionál
profesionál
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 3. Marca 2008, 14:39

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Krylias » 14. Augusta 2008, 17:04

Sibil napísal:Rozšírené záložky mám už pridané! Krylias ďakujem za pomoc! Cez html to bolo raz, dva! :D :ilovefirefox: Mal by som ta pozvať na :pivo:
Rado sa stalo :wink: Ja ich nepoužívam - mám svoje záložky :mrgreen: A keby som nebol abstinent - aj na :pivo: by som išiel :smiech:
Ešte je tu však nedoriešený užívateľ et27 , ale ten sa neozýva - asi formátuje HDD ... :mrgreen:
„Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže...“ (Karel Kryl)

Bubu
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 1. Septembra 2008, 12:55

Re: Založky

Príspevok od užívateľa Bubu » 1. Septembra 2008, 13:03

Mozno to je trosku mimo temy ale chcem od vas trosku pomoc. V piatok som si zazalohovala zalozky pred reinstalom Linuxu(striedanie distra) a dnes som ich chcela obnovit. Su vo formate JSON a pri obnoveni mi to vypise, ze

Kód: Vybrať všetko

Nie je možné spracovať súbor zálohy.
Co sa s tym da urobit. Vnutri v kode je to necitatelne, co v inych suboroch vo formate JSON so zalozkami su aspon trosku... Pls help :( :(

Užívateľov profilový obrázok
wam]Spider007
profesionál
profesionál
Príspevky: 661
Dátum registrácie: 13. Septembra 2007, 21:36
Bydlisko: Ziar nad Hronom/Bratislava - Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Založky

Príspevok od užívateľa wam]Spider007 » 1. Septembra 2008, 13:11

a tie vo formate HTML mate kde?
Notebook Toshiba Satellite A100 |Intel centrino Core duo 1,7GHz |1 GB RAM |Intel media acceleretor 256 MB RAM|100GB HDD|15,4'' 1280 x 800|Linux Ubuntu 8.04|Firefox & Thunderbird ;)

Don't forget to bring the towel!
btw...Wanna get high? :D

Napísať odpoveď