FireFox 1.5 SK a ActiveX

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
Ing. Mirec

FireFox 1.5 SK a ActiveX

Príspevok od užívateľa Ing. Mirec » 14. Februára 2006, 15:27

Mam problem. Mam intranetovu aplikaciu, v ktorej su pouzite ActiveX prvky. Skusal som nainstalovat "Mozilla ActiveX Control v1.7.12", no prvky sa stale nezobrazuju. "ActiveX plugin" sa mi nezobrazuje ani v "Rozsireniach". Nevie mi niekto poradit, co s tym???

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 14. Februára 2006, 16:12

Ing. Mirec, ActiveX Control sa vam nebude zobrazovat v rozsireniach lebo to nie je rozsirenie ale plugin, do pola Umiestnenie (adresny riadok) napiste about:plugins a odEnterujte, zobrazi sa vam zoznam vsetkych nainstalovanych pluginov, v nom si pohladajte Mozilla ActiveX plugin pokial tam nie je nemate ho nainstalovany pokial ano, je funkcny, dalej je mozne ze ste si stiahli plugin pre nespravnu verziu Firefoxu, pokial ano odstrante subor npmozax.dll z priecinka pluginov (standardne C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins) a restartujte Firefox, potom stiahnite spravny plugin z tejto stranky http://www.iol.ie/~locka/mozilla/plugin.htm#download a nainstalujte.

Ing. Mirec

FireFox 1.5 SK a ActiveX

Príspevok od užívateľa Ing. Mirec » 20. Februára 2006, 21:08

2 Daniel_Medo> Dik... Zafungovalo. Mal som fakt stiahnutu blbu verziu. :lol: Neskor som nasiel novsiu aj s podrobnejsim postupom instalacie. Ten zafungoval. ActiveX prvky sa mi uz zobrazuju, ale mam s nimi stale jeden problem. Nedokazem odchytit eventy nimi vyvolane. ActiveX prvok mi vyvolava event OnClick, ktory chcem chytit v JavaScripte. Pod IE je to v pohode :) , ale Mozila, ani FireFox nekomunikuju... :cry: :cry: Neviete mi poradit este s tymto???

Inak musim povedat, ze po tych par dnoch, co pouzivam FireFox, tak som nadmieru spokojny s jeho moznostami... Super soft...

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 20. Februára 2006, 22:00

Ing. Mirec: s tymto vam pomoct neviem, nepouzivam ActiveX a pokial mozte nepouzivajte ho ani vy ;)

Ing. Mirec

FireFox 1.5 SK a ActiveX

Príspevok od užívateľa Ing. Mirec » 20. Februára 2006, 22:40

Vdaka za pomoc. Mam smolu, lebo vo firme pouzivame intranetovu aplikaciu, ktore este pouziva ActiveX prvky. Chcel som pouzivat FireFox aj na nu, ale bohuzial s tymi prvkami si neviem pomoct... :x

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Mazarik » 21. Februára 2006, 07:01

Situacia je asi taka, ze ActiveX vo Ff nikdy nebude implementovane tak ako v IE a to z jednoducheho dovodu: Bezpecnost. Vas pripad by som tipoval na bezpecnostne obedzenie, ktore je mozno prekonat(rozumej legalnou a povolenou cestou) tzv. signed script, co je vynikajuca vec vymyslena svojho casu Netscapom.

Užívateľov profilový obrázok
brano
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 6. Marca 2005, 15:26
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa brano » 21. Februára 2006, 21:32

Ak potrebujes pouzivat ActiveX prvky, skor by som radil rozsirenie IETab. Mimochodom, chvalabohu ze vo FF to nefunguje.

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 15. Novembra 2006, 21:51

..a vedeli by ste m poradit ako tio urobim, aby mi isli activex vo ver 2.0? dakujem (som novy)

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 15. Novembra 2006, 22:38

Pre Firefox 2.0 tento plugin nie je. Použite vyššie zmienené rozšírenie IE Tab.
admin SME.sk

helopelo
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 30. Mája 2007, 19:58

Príspevok od užívateľa helopelo » 2. Júna 2007, 15:22

mne neako nejde nainstalovat ActiveX na konci vypesi neaky eror skusal som aj preinstalovat mozillu a nejde to neako moze to bit tim ze pouzivam Windows Vista???

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 2. Júna 2007, 15:28

ActiveX do akej verzie Firefoxu? Lebo do aktuálnej verzie 2.x neexistuje. Je len do starších verzií série 1.5.
Napísať "nejaký error" je dosť slabý popis. Ak chcete poradiť, tak presnejšie, prosím.
Načo je potrebné inštalovať tento plugin?
admin SME.sk

helopelo
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 30. Mája 2007, 19:58

Príspevok od užívateľa helopelo » 2. Júna 2007, 16:33

taq mam verziu 1.5 a ide o to video na archivoch ako je napr. markiza,joj a pod no skusal som secko a posledna moznost je nainstalovat ActiveX

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 3. Júna 2007, 00:22

Na tých stránkach nie je potrebný plugin ActiveX a to ani v systéme Windows Vista. Tzn. že ak by ste ho aj nejako nainštalovali, tak to nijako fungovanie prehrávania videa na stránkach týchto TV neovplyvní. Záleží len na WMP, pluginoch (.dll) a DirectX.
admin SME.sk

Napísať odpoveď