Macromedia Flash Player

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
Dansul

Macromedia Flash Player

Príspevok od užívateľa Dansul » 21. Februára 2006, 12:05

Zdravim, mam nasledovny problem, na strankach http://www.lesy.sk mi nezobrazuje flash animáciu, plugin mam nainstalovany, na inych strankach funguje. Je problem u nich alebo u mna? Vopred dakujem.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 21. Februára 2006, 12:31

Zaujimave, s tym som sa este nestretol. Aj v Opere ten flash ide, ale jedine Firefox ho nevidi a Adblock ho tiez nevidi, ani v informaciach o stranke medzi mediami nie je. V zdrojovom kode ho vidno.
Este sa na to popozeram.
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 21. Februára 2006, 12:49

Neviem, nie som webdizajner, ale podla mna to bude zdrojovym kodom tej stranky - v tej casti o vstavanom objekte flash. Myslim, ze tam chyba embed. Ak ano, nenarobis s tym nic, len na to mozes autora upozornit a dovtedy pouzivat na tuto stranku rozsirenie IE Tab:
http://www.mozilla.sk/rozsirenia/ie-tab
admin SME.sk

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 21. Februára 2006, 14:39

SlovakSoft ma pravdu, ked som sa dival na zdrojovy kod stranky, zaplakal som, na tej stranke je 69 chyb co sa tyka validity, no a co sa tyka objektu flash, spravne ma byt takto kedze sa jedna o xhtml transitional, i ked dokument je bez hlavicky

Kód: Vybrať všetko

<div>
<object type="application/x-shockwave-flash" data="images/design/hlavicka/hlavicka.swf" width="1003" height="200">
<param name="movie" value="images/design/hlavicka/hlavicka.swf" />
<param name="FlashVars" value="titulka=Lesy Slovenskej republiky" /></object>
</div>
web lesy.sk je dobrym prikladom ako sa nemaju robit weby

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 21. Februára 2006, 14:47

Uz len dodam, ze som poslal e-mailom odkaz na tuto temu adminovi toho webu, mozno nieco urobi aj pre pouzivatelov Firefoxu.
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 21. Februára 2006, 17:45

Tak dobra sprava na zaver, admin webu bol ochotny a upravil zdrojovy kod, takze ten flash uz funguje aj vo Firefoxe.
admin SME.sk

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 22. Februára 2006, 10:59

Zdravím

mozes mi poradit ako mam napisat CSS aby ho zobrazoval spravne aj firefox?

.button a, .button a:link, .button a:visited
{
color: #006400;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 11px;
text-decoration: none;
background-image: url(../images/design/menu_left/bar_hl.png);
background-repeat: no-repeat;
width: 185px;
height: 22px;
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
padding-left: 16px;
padding-right: 16px;
display: block;
font-weight: bold;
}

ked tam nedam padding tak to zobrazí takto priloha 1.jpg
ked tam dam padding tak to zobrazí takto priloha 2.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 22. Februára 2006, 19:46

no skusil by som dat padding left a right na nulu

Kód: Vybrať všetko

padding: 4px 0 4px 0;
pokial to vo firefoxe ide a v ie nie, budete musiet vytvorit dva css subory, jeden pre ie a jeden pre alternativne prehliadace

navod ako na to je napr. tu http://www.dithered.com/css_filters/css_only/index.php

Užívateľov profilový obrázok
brano
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 6. Marca 2005, 15:26
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa brano » 22. Februára 2006, 20:54

Rad by som upozornil ze s paddingom nema problemy Firefox, ale Internet Explorer, a to zasadne. Odporucam prestudovat specifikacie standardov danych W3C , konkretne na adrese http://www.w3.org/TR/CSS1#formatting-model je vysvetlene ako to ma byt spravne. Sirka boxu je content + padding + border + margin, IE robi tu chybu ze padding odratava, nie priratava. Na Googli o tom najdes kilometre komentarov.

Užívateľov profilový obrázok
Daniel_Medo
moderátor
moderátor
Príspevky: 246
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
Bydlisko: pri PC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Daniel_Medo » 22. Februára 2006, 21:59

brano: ak to bolo na mna, ja som nenapisal ze je to chyba firefoxu, len som sa snazil pomoct, netvrdim ze firefox nepodporuje standardy ani som si to nikdy nemyslel, myslim ze kazdy kto raz tvoril web vie ako je na tom ie a ako na tom je firefox, pokial testoval stranky v obidvoch prehliadacoch. Uvidime ako na tom bude ie7, ktory uz ma vraj aj podporu css2? neviem neskusal som, neviem potvrdit, al urcite bude na tom lepsie ako ie6.

Užívateľov profilový obrázok
brano
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 6. Marca 2005, 15:26
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa brano » 26. Februára 2006, 16:22

Daniel_Medo: to ne bolo na teba, to bolo vseobecne konstatovanie. Ak sa totiz niekto trapi s paddingom, tak toto je pravdepodobne hlavna pricina. Mimochodom IE6 to zvlada ale iba ked sa prepne do tzv. Standards rezimu, nie v obycajnom (Quirks). Zalezi to od !DOCTYPE uvedenom v hlavicke (X)HTML dokumentu.

Napísať odpoveď