Prechod z v. 1.0.7 na 1.5
Prechod z v. 1.0.7 na 1.5
Dobry den, chcem sa opytat, ci je potrebne odinstalovat v. 1.0.7 a az potom nainstalovat v. 1.5? V pripade, ze nie je potrebne predch. verziu odstranit, prenesu sa niektore povodne nastavenia a taktiez napr. zalozky a pod.?
Dakujem
Dakujem
-
- Správca portálu Mozilla.sk
- Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55
- wladow
- Webmajster Mozilla.sk
- Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
- Kontaktovať užívateľa:
Nutné to nie je, ale odporúčame čistú inštaláciu. Čo sa týka nefunkčnosti niektorých rozšírení: pri každom rozšírení je potrebné, aby ho autor upravil tak, aby bolo s verziou 1.5 kompatibilné. Čiže záleží na rýchlosti jednotlivých autorov. Keď bude dostupná upravená verzia nefunkčného rozšírenia, Firefox si ju zaktualizuje sám. Ešte dodám, že veľa rozšírení už upravených je.
Dovolil by som si uviest moje skusenosti pri prechode z 1.0.7 na rc1. Tak, odinstaloval som 1.0.7 a nainstaloval rc1. Vsetko islo good, lenze nebolo mozne spustit zmenu vzhladu aj niektorych rozsirenia. Islo to len v safe mode.
Ale najvacsi bug bol, ze mrska jedna cervena ostala visiet v procesoch, a pri novom spusteni sa spustil aj novy proces. A tak dookola. Pri odinstalovani rc1 a nainstalovani 1.0.7 zas vyhadzovalo v statusbare hlasku o chybe rozsirenia, ktore som ani nemal nainstalovane . Sranda. Tak 1.0.7 isla do pupav.
Riesenie tohto problemu som nejak nenasiel, tak som sa nasral, spravil kopie zaloziek a poznamok a komplet som vymazal aj profil. Po nainsatalovani rc2 uz ide vsetko naporiadok.
Tak ja by som osobne odporucal cistu instalaciu.
Ale najvacsi bug bol, ze mrska jedna cervena ostala visiet v procesoch, a pri novom spusteni sa spustil aj novy proces. A tak dookola. Pri odinstalovani rc1 a nainstalovani 1.0.7 zas vyhadzovalo v statusbare hlasku o chybe rozsirenia, ktore som ani nemal nainstalovane . Sranda. Tak 1.0.7 isla do pupav.
Riesenie tohto problemu som nejak nenasiel, tak som sa nasral, spravil kopie zaloziek a poznamok a komplet som vymazal aj profil. Po nainsatalovani rc2 uz ide vsetko naporiadok.
Tak ja by som osobne odporucal cistu instalaciu.
-
- Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55
- branor
- Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:28
- Kontaktovať užívateľa:
No presne o tomtom som hovoril... u niekoho je to bez problémov a inokedy hrôza... záleži hlavne na rozšireniach... zo skúsenosti môžem povedať, že čím viac rozšírení máte, tým väčšia pravdepodobnosť problémov pri prechode z 1.0.x na 1.5... Nie je to chyba Firefoxu, ale niektorých nedoriešených rozšírení.
To znamená že niekedy vám nepomôže ani kompletné preinštalovanie... (potom je už teda najjednoduhší spôsob zmazanie profilu)
To znamená že niekedy vám nepomôže ani kompletné preinštalovanie... (potom je už teda najjednoduhší spôsob zmazanie profilu)
- morpher
- začiatočník
- Dátum registrácie: 12. Decembra 2005, 21:34
- Kontaktovať užívateľa:
Mne to tiez robilo problemy s prechodom na 1.5, ale boli to len problemy s rozsireniami, asi 7 ich nebolo kompatibilnych, z ktorych 3 sa aktualizovali... Tak som to cele zmazal, ani neodinstalovaval, a nainstaloval znovu... Konecne to uz ide OK, len teraz mi nejde pridat rozsirenia, ktore nie su kompatibilne a tak si update musim sledovat sam... najma ImgLikeOpera mi chyba, pri mojom pripojeni to bola uzitocna vecicka....
Inak sa im cela verzia podarila, slape ako hodinky....
Inak sa im cela verzia podarila, slape ako hodinky....
- Jacen
- profesionál
- Dátum registrácie: 30. Novembra 2005, 11:01
- Kontaktovať užívateľa:
to morpher: nová verzia imglikeopera pre FF 1.5+
1.5 a Kubuntu Linux
zdravim. bezim na linuxe a aj ked nieco uz viem, nie je toho vela .. FF pouzivam od verzie 0.7 a vcul mam 1.0.7 ... chcem prejst na 1.5 len mam s tym problemy .. viete poradit?
dikes
dikes
- Daniel_Medo
- moderátor
- Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 12:38
- Kontaktovať užívateľa: