viacriadkova lista zaloziek

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
Callop
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 15. Júna 2006, 16:36
Kontaktovať užívateľa:

viacriadkova lista zaloziek

Príspevok od užívateľa Callop » 16. Júna 2006, 13:51

http://forum.mozilla.sk/viewtopic.php?t=666

Ako nastavim listu zaloziek na viac riadkov ako ju ma SlovakSoft??? uz som skusal snad vsetko... dikes

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 16. Júna 2006, 16:35

Stačí sa opýtať :-)
Súbor userchrome.css v priečinku chrome v profile a otvoriť ho napríklad Notepadom. Vložiť do neho tieto riadky:

Kód: Vybrať všetko

/* Multi-row bookmarks toolbar */
#bookmarks-ptf {display:block}
#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline}
}
Uložiť a zavrieť. Záložky dať do priečinka panela záložiek. Keď ich tam bude dosť, dajú sa do viacerých riadkov. Ak by sa na konci riadka objavila šípka na rozbalenie a nedali sa do 2 riadkov automaticky, treba sa s nimi pohrať - premenovať ich, popresúvať a podobne (záleží totiž na dĺžke názvov).
admin SME.sk

Callop
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 15. Júna 2006, 16:36
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Callop » 17. Júna 2006, 14:01

no neviem, premenoval som subor userchrome-example.css na userchrome.css a vymazal som to co ostalo a mam to teraz nejak takto:

Kód: Vybrať všetko

 */
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");

/*
 * Priklad: Nastavte vsechny pisma na 20 pt:
 * * { font-size: 20pt !important }
 *
 * Priklad: Nastavte pismo v nabidce na 15pt
 * menupopup > * { font-size: 15pt !important }
 *
 * Priklad: Zmenete rodinu pisma v radku s adresou
 * #urlbar { font-family: monospace !important; }
 * 
 * Vice prikladu naleznete na http://www.mozilla.org/unix/customizing.html
 *
 */
 
/* Multi-row bookmarks toolbar */
#bookmarks-ptf {display:block}
#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline}
}
a nejak mi to stale nefunguje. premenovaval som, presuval a nic. aktualne to mam nejak takto:
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Júna 2006, 14:04

Presne ako som vravel, skúste premenovať (skrátiť názvy) niektorých záložiek alebo ich myšou popresúvať. Druhý riadok sa objaví (a rozbaľovacie tlačidlo zmizne).
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 17. Júna 2006, 14:27

Aha, nevšimol som, že ste už premenovávali. Kód je dobrý a lišta by už mala fungovať ako viacriadková. Teraz už naozaj len zmena názvov záložiek, ich umiestnenie a počet. Keď sa s tým pohráte, nabehne to bez toho rozbaľovania.
admin SME.sk

JK
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 28. Septembra 2006, 08:46

userchrome

Príspevok od užívateľa JK » 29. Septembra 2006, 10:52

ja v svojej mozille nemam tento subor. nevietemi poradit co s tym?

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 29. Septembra 2006, 16:43

Bavíme sa o Mozille (Suite) alebo Firefoxe? Píšete Mozilla, ale možno máte na mysli Mozilla Firefox (v skratke Firefox).
Takže si ho vytvorte – trebárs aj Notepadom. Nový súbor, vložiť do neho tie riadky a uložiť ako userchrome.css. Celá umiestnenie je (vo Windows XP EN) C:\Documents and Settings\pouzivatel\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\nazovprofilu\chrome\userchrome.css.
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 30. Septembra 2006, 12:45

Pripravil som vám ho – môžete si ho prevziať a uložiť ho tam, ako bolo povedané.
admin SME.sk

misho
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 2. Júla 2006, 12:27
Bydlisko: dublin

Príspevok od užívateľa misho » 25. Októbra 2006, 16:01

Je mozne zmenit ikonu, ktora sa zobrazuje k zalozke v bookmarks toolbar? Resp ak je tam standardna, ako je mozne ju zmenit? Niekedy sa mi ulozi zalozka bez ikony.

edit: stale sa mi to nedari rozbehat tak, aby boli zalozky v dvoch riadkoch. Ked idem do C:\Documents and Settings\pouzivatel\Application Data\Mozilla\Firefox nie je tam subfolder Profiles takze neviem kam mam ulozit userchrome.css

Co sa tyka spravy zaloziek, skusal som del.icio.us extension, rss do bookmarks toolbar, ale obycajne pridavanie zaloziek do bookmarks toolbar sa mi zda asi najlepsie. Skusal som hladat, ale nic moc som nenasiel. Je tu nejaka tema o sprave zaloziek, kde by som sa docital viac? (skusenosti, tipy a pod.)
Naposledy upravil/-a misho v 25. Októbra 2006, 16:53, upravené celkom 1 krát.

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 25. Októbra 2006, 16:53

Na ikony je Favicon Picker (toto je mnou upravená anglická verzia pre Firefox 2.0).
Popíšte prosím presnejšie, aké funkcie si predstavujete v správe záložiek.
admin SME.sk

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 25. Októbra 2006, 16:56

misho napísal:stale sa mi to nedari rozbehat tak, aby boli zalozky v dvoch riadkoch. Ked idem do C:\Documents and Settings\pouzivatel\Application Data\Mozilla\Firefox nie je tam subfolder Profiles takze neviem kam mam ulozit userchrome.css
A kde potom máte profil? Nezabudli ste, že musí byť povolené zobrazovanie skrytých a systémových súborov?
admin SME.sk

Neregistrovaný

Príspevok od užívateľa Neregistrovaný » 25. Októbra 2006, 17:04

skryte subory mam zobrazene
v C:\Documents and Settings\Andrea & Michal\Application Data\Mozilla\Firefox je iba subor profiles.ini

tazke som skusil skopirovat vsetko zo suboru userchrome do toho suboru profiles.ini ale stale sa mi nedari zobrazit druhy riadok, aj ked presuvam zalozky akokolvek. kde robim chybu?

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 25. Októbra 2006, 17:15

Nie do súboru profiles.ini. Vymažte tie riadky z neho.
Musíme pomaly, lebo si niečo pokazíte.
Vidím, že ste v priečinku konta (Windows) Andrea & Michal. Je to konto, pod ktorým je používaný Firefox? Musí tam byť priečinok profilu nazvaný C:\Documents and Settings\pouzivatel\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\nazovprofilu\. Inak hľadáte na nesprávnom mieste. Tých priečinkov v C:\Documents and Settings\ je viac (koľko používateľov systému atď.)
Dám sem nejaký obrázok.
admin SME.sk

misho
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 2. Júla 2006, 12:27
Bydlisko: dublin

Príspevok od užívateľa misho » 26. Októbra 2006, 14:12

Hmm, tak nakoniec to je v C:\Documents and Settings\LocalService\
Skopiroval som tam subor userChrome avsak stale sa mi nedari vytvorit dvojriadkovy panel zaloziek. Idem nainstalovat FF2 a uvidime, aj tak som to mal v plane ;)

SlovakSoft
Správca portálu Mozilla.sk
Správca portálu Mozilla.sk
Príspevky: 4478
Dátum registrácie: 24. Novembra 2005, 22:55

Príspevok od užívateľa SlovakSoft » 26. Októbra 2006, 14:26

Stále ho nehľadáte na správnom mieste.
Bohužiaľ – ak neviete ani nájsť na disku priečinok s profilom, tak sa potom do takých úprav ani nepúšťajte.

Kód: Vybrať všetko

C:\Documents and Settings\Windows login/user name\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\Profile name\
kde Windows login/user name je prihlasovacie meno do systému Windows
a Profile name je názov profilu, zvyčajne xxxxxx.default
admin SME.sk

Napísať odpoveď