TB 3.0 - nefunguje attachment size

Fórum o e-mailovom klientovi Mozilla Thunderbird
radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 7. Januára 2010, 15:18

Po nainštalovaní TB 3.0 mi prestalo fungovať doplnok "attachment size" - zobrazovač veľkosti príloh
Je to pre mňa dosť dôležitý doplnok a zatial som nenašiel žiadny spôsob ako ho spojazdniť prípadne nahradiť pri zachovaní fukcie.

Prosím poradte čo s tým, nechcem prejsť na Outlook ale ak nevyriešim tento problém, asi budem musieť.


Ďakujem :pivo:

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa Mazarik » 8. Januára 2010, 21:58

skuste nainstalovat novsiu verziu rucne https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/878

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 8. Januára 2010, 22:10

nainštalovať ide bezproblémov, no veľkosť prílohy neukazuje :(

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 9. Januára 2010, 02:27

no nič, problém je popisovaný aj na viacerých weboch, urobil som downgrade a všetko šlape......
Myslím, že pri vydávaní nových verzii by autory mali brať ohľad aj na funkčnosť doplnkov, lebo bez nich je thunderbird len kopa šrotu

Užívateľov profilový obrázok
Hooonza
profesionál
profesionál
Príspevky: 354
Dátum registrácie: 8. Mája 2008, 10:33

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa Hooonza » 9. Januára 2010, 08:24

radozh napísal:Myslím, že pri vydávaní nových verzii by autory mali brať ohľad aj na funkčnosť doplnkov, lebo bez nich je thunderbird len kopa šrotu
Je samozřejmě nepříjemné, že kompatibilita doplňků s novou verzí programu se vždy opozdí (a uněkterých není vůbec), nakonec sám také čekám s použitím nového TB3 na pro mě nezbytné doplňky. Jen na https://addons.mozilla.org/ pro TB je uvedeno nyní asi 1250 doplňků. Jak byste si reálně představoval, že by autoři TB mohli brát ohled na funkčnost všech těch doplňků, když velká část autorů doplňků navíc nemá s Mozillou kromě toho doplňku vůbec nic společného? To je blbost, žejo - nová verze by se takhle neobjevila vůbec nikdy 8) Je prostě potřeba počítat s tím, že základ je TB a doplňky jsou doplňky a především u upgradu na novou verzi postupovat obezřetně :)
Hooonza - OpenPGP ID: 0x5C314D52
1. Petrův 2,24

vlado.mt
návštevník
návštevník
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 3. Júna 2008, 20:42

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa vlado.mt » 10. Januára 2010, 22:36

Mazarik napísal:skuste nainstalovat novsiu verziu rucne https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/878
Tak verzia s "May 4, 2006" sa mi moc nova nevidi :lol: A velkost priloh nezobrazuje ani mne odkedy som presiel na TB3...

vlado.mt
návštevník
návštevník
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 3. Júna 2008, 20:42

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa vlado.mt » 10. Januára 2010, 22:44

A este dodam ze toto rozsirenie je podla mna zbytocne,tym chcem povedat ze by bolo lepsie keby TB ukazoval velkost priloh aj bez nejakych rozsireni zeby to bolo rovno sucastou TB. Ved ukazte mi nejaky Email klient ktory nezobrazuje velkost priloh :!:

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 11. Januára 2010, 21:15

Ide mi presne o to čo píše vlado.mt :idea:

Mne nejde o to aby fungovali všetky doplnky, len tie najzákladnejšie a najpoužívanejšie. Nakoniec je naozaj na povážení, prečo veľkosť príloh musíme stále riešiť formou doplnkov a nieje už ako vo všetkých top klientoch mailu, súčasťou programu..... :idea: :idea: :idea:

Som tvrdým zástancom Mozilla programs ale niektoré veci naozaj bijú na poplach !!!!!

Mazarik: Zmazal som plnu citaciu, nepouzivajte prosim plne citacie predchadzajucich prispevkov.

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa Mazarik » 11. Januára 2010, 21:53

Este si mozete velkost celej spravy zobrazit takto http://kb.mozillazine.org/Message-list_columns

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 13. Januára 2010, 19:05

to mazarik:
áno veľkosť správy to ukazuje ale nie veľkosť samostatných príloh :(

Ak sa dá nejako spojiť s vývojármi, tak rád by som, aby bolo už priamo v programe zakomponované, že TB bude ukazovať veľkosť prílohy

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa Mazarik » 14. Januára 2010, 08:48

Uz na to bug je https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=195702 A vobec netusim, preco sa to nedostalo do TB 3. Skuste tam po anglicky napisat, ze by ste to tiez chceli.

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 14. Januára 2010, 11:54

neviem po anglicky :( :( :shock: :ilovefirefox:

Robert_CZ
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 16. Januára 2010, 10:00

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa Robert_CZ » 16. Januára 2010, 10:03

tady jsem to opravil a vše funguje jak má http://forum.mozilla.cz/viewtopic.php?f=4&t=268

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 16. Januára 2010, 22:23

to Robert_CZ::
paráda :idea: :idea:
konečne niečo funguje.....

Ďakujem

radozh
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7. Januára 2010, 15:11

Re: TB 3.0 - nefunguje attachment size

Príspevok od užívateľa radozh » 17. Januára 2010, 17:22

no jeden problém tam je: nezobrazuje veľkosť prílohy pri vytváraní a odosielaní správy. Potom už v odoslaných správach veľkosť vidno

Napísať odpoveď