plny priecinok dorucenych sprav

Fórum o e-mailovom klientovi Mozilla Thunderbird
Napísať odpoveď
cecho
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 28. Mája 2010, 12:15

plny priecinok dorucenych sprav

Príspevok od užívateľa cecho » 28. Mája 2010, 12:20

Ahojte, mam takyto problem. Mam plny priecinok dorucenych sprav. Problem je v tom, ze mi to ponechava spravy na serveri. Viem, ze sa to da nastavit, aby spravy neboli na serveri ponechane. Kolegovi to ide nastavit, ja tam vsak takuto moznost nemam. pri tom mam najnovsiu verziu. poradte mi ak viete. dik

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: plny priecinok dorucenych sprav

Príspevok od užívateľa Mazarik » 28. Mája 2010, 14:55

Ako stahujete postu(POP3 alebo IMAP)?

cecho
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 28. Mája 2010, 12:15

Re: plny priecinok dorucenych sprav

Príspevok od užívateľa cecho » 30. Mája 2010, 20:54

pouzivam IMAP

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: plny priecinok dorucenych sprav

Príspevok od užívateľa Mazarik » 31. Mája 2010, 09:17

Tak IMAP je protokol urceny pre pracu s postou na serveri. Pokial chcete presuvat postu zo serveru do lokalnych priecinkov, tak pouzite filtre pre spravy.
Samozrejme nezabudnite pravidelne zalohovat svoju postu v lokalnych priecinkoch pomocou http://www.mozilla.sk/doplnky/mozbackup/

cecho
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 28. Mája 2010, 12:15

Re: plny priecinok dorucenych sprav

Príspevok od užívateľa cecho » 31. Mája 2010, 14:32

Viete mi poradit ako spustit tie filtre? Vymaze mi to potom spravy na serveri a necha mi ich iba v pocitaci? Nedalo by sa to pripojenie nejako zmenit na POP3?

Užívateľov profilový obrázok
Gohom
profesionál
profesionál
Príspevky: 761
Dátum registrácie: 28. Novembra 2005, 17:52

Re: plny priecinok dorucenych sprav

Príspevok od užívateľa Gohom » 31. Mája 2010, 18:29

cecho1: Viete mi poradit ako spustit tie filtre?
Musíš si ich vytvoriť v TB, potom sa pri novej doručenej pošte spúšťajú automaticky. Na starú poštu ich musíš aplikovať manuálne, na odosielanú poštu (novú) sa aplikujú iba pri použití rozšírenia (Send Filter)

cecho2: Vymaze mi to potom spravy na serveri a necha mi ich iba v pocitaci?
TB bude konať podľa tvojho nastavenia

cecho3: Nedalo by sa to pripojenie nejako zmenit na POP3?
Dá sa, najrýchlejšie zmazaním účtu v TB a vytvorením nového, s príslušnými nastaveniami
Windows 7 Home
Firefox + Thunderbird (vždy najnovšie funkčné verzie Sk)

Napísať odpoveď