Tip pre Mozilla Corporation (?)

Fórum o prehliadači Mozilla Firefox
Napísať odpoveď
Adrique
návštevník
návštevník
Príspevky: 61
Dátum registrácie: 28. Júna 2007, 10:04

Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa Adrique » 2. Júna 2009, 15:23

Všimol som si, že úvodná prednastavená stránka FF - vyhľadávanie Google, ako aj vyhľadávanie cez Google cez vyhľadávacie okienko FF zobrazuje "globálne" výsledky - t.j. odlišné, ako keď sa hľadá priamo z manuálne spustenej stránky Google, ktoré vyhľadáva "lokálne" (a možno aj "národne" :-D).

Pre lokálnych inzerentov cez AdWords by bolo zrejme zaujímavejšie, ak by sa zobrazovali lokálne výsledky vyhľadávania a ich inzeráty by boli viac na očiach. A myslím, že by to bolo veľmi prínosné aj pre bežných používateľov internetu, keďže sa môžu skôr doklikať k výsledku v lokálnej reči. Vzhľadom na to, že FF už má celkom slušné postavenie na trhu internetových prehliadočov, zrejme by to stálo za úvahu...najmä keď má FF a teda aj Mozilla Corporation také dobré vzťahy s Google a nemalé prostriedky na vývoj a propagáciu FF idú z tohto "spojenia".

Napr. vyhľadávací plug-in Google do MSIE8 vyhľadáva "lokálne", t.j. tak, ako keby som hľadal cez google.sk

Nevedel som v rýchlosti, na aké fórum toto zavesiť, tak som to najprv "capol" sem... :-)

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa wladow » 2. Júna 2009, 19:37

Ono to tak funguje, ak máš slovenskú verziu, alebo aspoň nastavený slovenský jazyk pre webový obsah (Možnosti -> Obsah -> Jazyky -> Slovenčina na prvé miesto). Ak nemáš slovenskú verziu resp. nemáš nastavený jazyk pre obsah, prehliadač nemá odkiaľ vedieť, aký preferuješ jazyk.
:ilovefirefox:

Adrique
návštevník
návštevník
Príspevky: 61
Dátum registrácie: 28. Júna 2007, 10:04

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa Adrique » 2. Júna 2009, 22:10

Slovenčina je "z fabriky" nastavená ako prvá v poradí. FF3.5b4

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa wladow » 3. Júna 2009, 10:24

A nehľadá cez google.sk? Vyskúšaj aj čistý profil (ako na to).
:ilovefirefox:

Max
návštevník
návštevník
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 26. Októbra 2007, 18:08
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa Max » 3. Júna 2009, 13:48

no aj ja som si všimol že to políčko na rýchle hľadanie ide automaticky na globálne hľadanie a neuprednostňuje lokálne weby ako keď idem normálne cez google.sk

Max
návštevník
návštevník
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 26. Októbra 2007, 18:08
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa Max » 3. Júna 2009, 13:55

Nejde editovať príspevky tak musím napísať ďalší.

Vidno to napríklad keď do políčka pre rýchle hľadanie napíšem Futurama tak prvé výsledky sú weby po anglicky ale keď idem cez google.sk tak prvý výsledok je hneď futurama.sk čo je pre našinca podstatný rozdiel keď hľadá niečo po slovensky/česky (čo je podľa mňa vždy primárne).

Napadlo ma ručne editovať vyhľadávací modul vo FF ale nenašiel som ho medzi ostatnými.

PS: mám slovenský FF a nastavenú prioritu pre slovenčinu

Užívateľov profilový obrázok
wladow
Webmajster Mozilla.sk
Webmajster Mozilla.sk
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: 2. Októbra 2005, 20:22
Bydlisko:
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa wladow » 3. Júna 2009, 19:08

Práve som odskúšal vyhľadať termín Futurama v nočných zostaveniach Firefox 3.5pre a Firefox 3.6a1pre (oba sk) a presmerovalo ma na google.sk a prvý výsledok bol Futurama.sk.

U vás je to zaujímavé správanie, bohužiaľ ma nenapadá, čo ho môže spôsobovať. Ešte raz odporučím vyskúšať čistý profil, ak to v ňom pôjde správne, tak to môže spôsobovať nejaké rozšírenie. Inak neviem.

Predinštalované vyhľadávacie moduly sú v priečinku <cesta k Firefoxu>/searchplugins, ak si ich ale upravíte, pri každej aktualizácii ich vráti na pôvodné.
:ilovefirefox:

Max
návštevník
návštevník
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 26. Októbra 2007, 18:08
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa Max » 3. Júna 2009, 19:34

Skúsil som čistý profil a tam to nerobí.

Ani mňa nenapadá prečo to robí ale skúsim povypínať rozšírenia.

Max
návštevník
návštevník
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 26. Októbra 2007, 18:08
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tip pre Mozilla Corporation (?)

Príspevok od užívateľa Max » 3. Júna 2009, 19:53

Vypol som všetky rozšírenia a aj tak to nejde.

Napísať odpoveď