Zdielany lokalny priecinok

Fórum o e-mailovom klientovi Mozilla Thunderbird
Napísať odpoveď
Kukolar
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 8. Septembra 2011, 11:45

Zdielany lokalny priecinok

Príspevok od užívateľa Kukolar » 8. Septembra 2011, 12:01

Primarny problem, pri ktorom som sa dostal k tomu na co sa vlastne idem pytat, bola preplnena mailova schranka poskytovana webhostingovym providerom. Maily je treba stiahnut, drzat na lokalnom servri (privatna podsiet s NAT) tak, aby sa dali citat z viacerych pocitacov (aj sucasne) a aby sa na ne dalo odpovedat cez povodnu webhostingovu adresu. Jednoduche riesenie - nastavenie rovnakeho uctu mail klienta (thunderbbird) na viacerych pc s tym, ze sa vsetka posta uklada v rovnakom sietovom priecinku. Vsetko funguje, posta sa sa zobrazi na ktoromkolvek pc, odpovedat sa da tiez, avsak, tu prichadza samotny problem:

Ak je na dvoch pc naraz otvoreny thunderbird a jeden z pouzivatelov stiahne novu postu, druhy pouzivatel ju nevidi a obsah priecinka sa neda refreshnut, jedine riesenie je vypnut a zapnut thunderbird, co je to iste ako prakticky nepuzitelne. Existuje sposob ako refreshovat bez restartu programu, alebo pripadne nastavenie urcene na taketo pouzitie?

Pripadne, ak je tento pristup celkovo nepsravny a treba zvolit iny, budem rad ked ma zrusite cim skor :mrgreen: Ide mi hlavne o to aby riesenie bolo jednoduche, nejde o velky pcet pc ani nejaky enormny traffic

Užívateľov profilový obrázok
Mazarik
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2706
Dátum registrácie: 29. Novembra 2005, 15:15
Bydlisko: Brno

Re: Zdielany lokalny priecinok

Príspevok od užívateľa Mazarik » 25. Januára 2012, 14:11

Thunderbird pracuje s postou s tym, ze ziadna ina aplikacia mu data nemeni za behu, takze Vase riesenie moze viest k poskodeniu posty a pripadne ich strate. Presne pre taketo pripady bol vytvoreny protokol IMAP, ktory umoznuje pracu s jednou emailovou schrankou pomocou viacerych klientov zaroven. Takze vidim 2 riesenia Vaseho problemu.
1) Poziadate poskytovatela posty o IMAPovy ucet a na klientoch nastavite IMAP namiesto POP3 alebo
2) na pocitaci, ktory robi NAT(predpokladam, ze je to vstupny server s firewallom, natom, atd) nakonfigurujete postovy server, ktory sa bude spravat ako transparentne proxy pre postu. Postovy server prijme postu a spristupni ju TB klientom ako IMAP ucet. Odosielanie mozu mat vsetci klienti nastavene tak, ako to je teraz.

Napísať odpoveď